Ekstra Bladet

Lucys intimitets­øvelser

-

1 Fysisk intimitet

Bevidste kærtegn, øjenkontak­t, trække vejret sammen ( synkronise­re vejrtrækni­ng), danse til høj musik – det føles måske mærkeligt, men sætter produktion af tilknytnin­gshormonet oxytocin i gang.

2 Følelsesmæ­ssig intimitet Opmærksomh­ed: Skab plads til ærlig kommunikat­ion om det, der foregår – bare lyt uden at forsøge at forandre. Udtryk dine egne tanker ærligt, og fokuser på, hvordan du selv har det, ikke hvad du synes om alle andres måde at håndtere situatione­n på. – Vis din partner, at der er plads til både at være optimist og pessimist, at være fuld af bekymring og have lyst til at joke på samme tid.

3 Åndelig intimitet

Del tre ting, du er taknemmeli­g for med din partner hver aften. Træk vejret bevidst sammen. Gå tur i skoven uden at tale sammen. Aftal at være stille på forhånd. 4 Teknologis­k intimitet

I denne tid er teknologis­k intimitet måske dit nye stærke værktøj til at føle dig forbundet. Men den kan også arbejde imod dig. Derfor er det afgørende, at du er bevidst om, hvordan du bruger den. Du kan opleve stærk gruppe- intimitet på nogle af de fællesmøde­r, som Facebook tilbyder mange af. Dette er en meget stærk måde at opleve fællesskab på.

Skru generelt op for videosamta­ler ved at bruge Facetime eller en anden videofunkt­ion. Læg lydbeskede­r. Brug sms til at skrive kærlige beskeder til din partner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark