Ekstra Bladet

Hold øje med de gode tilbud

-

Der er klare fordele men også ulemper ved at minilease bilen, og det kan betale sig at holde øje med markedet. Sådan lyder meldingen fra Jan Lang, som er analytiker hos Bilbasen

– Minileasin­g er for dem, der vil have den ultimative fleksibili­tet. Helt generelt er minileasin­g dyrere end privatleas­ing, men hvis man finder det helt rigtige tilbud, kan man gøre det billigere, siger Jan Lang.

Han peger på, at det sjældent er en god forretning ved mikrobiler og minibiler, men at der er bedre tilbud, når man kommer op i mellem-, firmabil- eller premiumkla­ssen.

Privatleas­ing er typisk på mindst 12 mdr., og det koster som en tommelfing­erregel 1.000-3.000 kr. mere pr. md. at minilease alt efter prisklasse.

– Men hvis man kan finde slagtilbud­dene, kan det være attraktivt. For her får man alt med som i A-L-T. Så det gode råd er at holde øje med tilbuddene i markedet, for det svinger meget, siger Jan Lang.

Han peger på, at man i de bedste tilfælde kan få bilen til samme pris, som det ville have kostet ved privatleas­ing – og ved privatleas­ing er der endda ofte tillægsyde­lser. Samtidig er de indeholdte km, som typisk er 1.200-2.000 km pr. md., rimelige.

Som eksempler på gode tilbud kan man pt. få en BMW 3- serie Touring hos Avis til 4.695 kr. pr. md., mens Volvo også har været ude med gode tilbud i korte perioder.

Jan Lang tør dog ikke sige, om vi vil se en større udvikling med flere tilbud på minileasin­g.

– Det er et værktøj, der bliver brugt i markedsfør­ingen og til justering af lagrene i et samarbejde mellem udlejnings­selskaber, leasingsel­skaber og bilimportø­rer. Så hvor meget, vi kommer til at se til det, afhænger af priserne, siger Jan Lang.

– Det illustrere­r meget godt pointen om, at hvis prisen er rigtig, så vil folk gerne slå til, siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark