Ekstra Bladet

Så få fly lander i Danmark

De danske lufthavne oplever et kraftigt fald i antallet af ankomster og afgange af fly

- TEKST: LARS DALSGAARD

På en forårsdag som i dag, hvor solen skinner fra en skyfri himmel, kan man normalt se flere fly i luften over Københavns Lufthavn på samme tid.

I 2019 registrere­de Nordens største lufthavn 263.411 fly- ankomster og - afgange, hvilket svarer til et gennemsnit på 722 om dagen. Det vil sige, at et fly lander eller går i luften fra Københavns Lufthavn hvert andet minut.

Så tæt er flytrafikk­en overhovede­t ikke længere, viser en hurtig optælling på CPH’s hjemmeside. I går var der kun planlagt 21 afgange og 24 ankomster. Resten var aflyst.

Flyvninger­ne foregår primært mellem danske lufthavne samt til europæiske destinatio­ner som Amsterdam, Frankfurt, London, Paris og Stockholm.

Derudover er der også nogle få langdistan­ceruter, blandt andet til Bangkok og Doha.

ENDNU VÆRRE STÅR det til i landets andre lufthavne. I Billund Lufthavn, som er landets næststørst­e, var der i går blot fem afgange og fire ankomster.

Helt tom er den jyske lufthavn dog ikke. Den har stadig en vigtig opgave at løse med at tage imod de 42 cargofly, som hver dag forsyner Danmark med varer fra udlandet.

– UPS, Fedex/ TNT, DHL samt Turkish Airlines flyver tilsammen over 400 tons varer ind og ud af lufthavnen om ugen, skriver Billund Lufthavn i en pressemedd­elelse.

Her fremgår det også, at lufthavnen i sidste uge sendte 498 ud af 1100 ansatte hjem.

Hjemvendte danskere må ikke få velkomstky­s og knus. DANMARKS TREDJESTØR­STE LUFTHAVN er Aalborg Lufthavn, hvor der i går var en enkelt afgang og to ankomster.

I Aarhus og på Bornholm er de lokale lufthavne i øjeblikket kun forbundet til København.

Peer H. Kristensen, der er adm. direktør i Aarhus Airport, glæder sig over, at det stadig er muligt at flyve læger og sygeplejer­sker rundt mellem landets to største byer.

– Det sikrer en hurtig og effektiv transport for de sundhedsfa­glige kompetence­r, som i denne udfordrend­e tid hurtigt skal kunne rykke fra Jylland til Sjælland, siger han i en pressemedd­elelse.

 ?? FOTO: MARTIN SYLVEST/ RITZAU SCANPIX ?? Der er drastisk meget mindre aktivitet i de danske lufthavne i øjeblikket. Her ses Københavns Lufthavn, hvor en række SAS- fly holder parkeret for tiden.
FOTO: MARTIN SYLVEST/ RITZAU SCANPIX Der er drastisk meget mindre aktivitet i de danske lufthavne i øjeblikket. Her ses Københavns Lufthavn, hvor en række SAS- fly holder parkeret for tiden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark