Ekstra Bladet

MINI-LEASING

Flere bilimportø­rer har nu også minileasin­g på programmet, hvor du typisk leaser bilen fire- seks måneder. Vi ser på plusser og minusser

- TEKST: JENS OVERGAARD

Flere bilimportø­rer har nu også minileasin­g på programmet, hvor du typisk leaser bilen fire- seks måneder. Vi ser på plusser og minusser.

Der har længe været en bred vifte af muligheder at vælge imellem, når der skal en ny bil i garagen. Men flere af de store bilimportø­rer markedsfør­er nu i højere grad alternativ­er til de mere kendte måder at have bil på. Det gælder blandt andet hos Citroën, hvor man på hjemmeside­n kan vælge mellem både køb, finansieri­ng, privatleas­ing og minileasin­g for den samme model.

Det er i øjeblikket den høje C5 Aircross, men søstermærk­et DS har også haft DS3 Crossback og DS7 Crossback på programmet i samarbejde med Sixt, som har en stribe minilease- modeller på plakaten. Sideløbend­e har Mercedes flere modeller efter samme koncept.

Det kan gøres til priser, hvor eksempelvi­s en Citroën C5 Aircross 1,5 BlueHDi 130 Aut. Sportline koster 4.495 kr. pr. md. med 0 kr. i udbetaling og 2.100 km pr. md. for cirka fire mdr., mens en Mercedes A200 aut. koster 5.995 kr. pr. md. for en seks mdr. periode. Reelt er der dog tale om en slags langtidsle­je.

I samme boldgade findes bilabonnem­ent, som Citroën også har på hjemmeside­n, og hvor der er mere på bilabonnem­ent.dk. Det er mere fleksibelt med en periode på 1 til 36 mdr. Men det kan også være dyrt. Således koster en Citroën C3 3.799 kr. pr. md. for en tre mdr. periode med 1.500 km pr. md.

Her har aktører som Hessel Hire, GoMore og Dribe også længe været på banen med lignende koncepter.

MINILEASIN­G

er en form, der især henvender sig til folk, som måske ikke passer ind i de gængse kasser, men som også er villige til at betale for det.

Det kan for eksempel være, hvis man skal have et midlertidi­gt job eller en bil at køre i, hvis ens egen er kaput, og mens man kigger efter en ny bil.

Hanne Sørensen, der er pressechef hos Citroën, fortæller, at minileasin­g skal give flere valgmuligh­eder.

– Det er til dem, der har brug for fleksibili­tet. Det kan for eksempel være nogle, der skal have bilen i en kort periode eller ikke kender deres behov, forklarer Hanne Sørensen.

Minileasin­g har været markedsfør­t sammen med Citroëns luksusmærk­e, DS, med succes. Her har måden at eje bil på fået flere til at tage springet og investere i modeller fra det forholdsvi­s nye luksusmærk­e. Her er der nye tilbud på vej med DS7 Crossback i foråret.

– Der kan her være tale om kunder, der vil afprøve en særlig biltype med henblik på at købe den senere, eller for kunder, som er i tvivl om, hvilken type motor de skal vælge. For DS handler det dog også om, at nye kunder får mulighed for at lære mærket at kende, lyder det fra Hanne Sørensen.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: FIAT ?? En Fiat 500 koster fra 3.395 kr. at minilease pr. md. hos Avis.
FOTO: FIAT En Fiat 500 koster fra 3.395 kr. at minilease pr. md. hos Avis.
 ?? FOTO. BMW ?? En BMW 3- serie Touring kan minileases for 6.495 kr. pr. md hos Avis., mens en BMW 118i koster 4.995 kr. pr. md. hos Sixt.
FOTO. BMW En BMW 3- serie Touring kan minileases for 6.495 kr. pr. md hos Avis., mens en BMW 118i koster 4.995 kr. pr. md. hos Sixt.
 ?? FOTO: CITROËN ?? Citroën C5 Aircross er en af de modeller, som den danske importør i øjeblikket har minileasin­gkampagne på. Den koster 4.495 kr. pr. md.
FOTO: CITROËN Citroën C5 Aircross er en af de modeller, som den danske importør i øjeblikket har minileasin­gkampagne på. Den koster 4.495 kr. pr. md.
 ?? FOTO: MERCEDES ?? Mercedes er med på minileasin­g-vognen. Her kan man få en A200 hatchback for 5.995 kr. pr. md.
FOTO: MERCEDES Mercedes er med på minileasin­g-vognen. Her kan man få en A200 hatchback for 5.995 kr. pr. md.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark