Ekstra Bladet

MULIG HÆVN EFTER BANDESKYDE­RI

Mand med bande- relationer fundet død i lejlighed. Politiet undersøger, om det var hævn efter skyderi

- JAN SØGAARD SUNE FISCHER js@ eb.dk fish@ eb.dk

Fundet af en 24-årig død mand i en lejlighed på Tinghøjvej i Søborg kan muligvis kobles til et skyderi fredag aften på Gadelandet i Husum. Her blev en mand i 20’ erne ramt af skud, men han er ikke livsfarlig­t såret.

Politiet undersøger nu, om der er en sammenhæng mellem de to sager, erfarer Ekstra Bladet. Den 24- årige er af somalisk afstamning og har bande- relationer.

En teori er, ifølge kilder, at skyderiet er blevet hævnet med et voldeligt angreb på manden, der natten til i går blev fundet død i lejlighede­n i et højhus på Tinghøjvej. Anmeldelse­n kom klokken 00.30, godt tre timer efter skyderiet i Husum. Han blev angiveligt udsat for en forsætlig påkørsel af en bil, hvorefter han søgte op i lejlighede­n, hvorfra der blev ringet efter ambulance.

Døde af kvæstelser

Men han var død af sine kvæstelser, da ambulancen nåede frem, oplyser kilder til Ekstra Bladet. Politiet betragter foreløbig sagen som drab eller vold med døden til følge.

Københavns Vestegns politi bekræftede i går, at ’ politiet ikke kan udelukke’, at der er en forbindels­e mellem dødsfaldet og skyderiet i Husum.

’ Dette undersøges nu nærmere sammen med Københavns politi,’ siger Vestegnens politi, der ikke har yderligere kommentare­r. Skyderiet på Gadelandet i Husum fredag ved 21tiden har angiveligt også forbindels­e til to skyderier torsdag 19. marts på Frederiksb­erg, der anses som relateret til et bande- miljø.

Først blev der ved højlys dag affyret mindst syv skud mod en lejlighed på Eversvej, hvor politiet ved, at der kommer bande- relaterede personer.

Flere skud ramte vinduet og nogle murværket. Knapt syv timer senere blev en lejlighed på Vodroffsve­j beskudt, hvor der også blev skudt gennem vinduerne.

Der var personer hjemme i begge lejlighede­r, men ingen blev ramt. Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r var skuddene på Vodroffsve­j hævn for skyderiet tidligere på dagen på Eversvej.

En volds- episode forrige weekend i Husum kobles også til skyderiern­e, erfarer Ekstra Bladet.

Uopklaret

Ingen af de tre skyderier er opklaret. Politiinsp­ektør Brian Belling, Københavns politi, har ikke yderligere oplysninge­r om skyderiet på Gadelandet fredag aften end, at en ung mand blev ramt af skud, men ikke alvorligt.

– Vi arbejder stadig med at søge efter spor og indhenter blandt andet videooverv­ågning, siger Brian Belling.

Vi arbejder stadig med at søge efter spor

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? En mand i 20’erne blev ramt under skyderiet på GGadelande­t fredag aften, men ikke livsfarlig­t.
FOTO: KENNETH MEYER En mand i 20’erne blev ramt under skyderiet på GGadelande­t fredag aften, men ikke livsfarlig­t.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? En mand omkom i denne lejlighed på Tinghøjvej, sandsynlig­vis efter en påkørsel.
FOTO: KENNETH MEYER En mand omkom i denne lejlighed på Tinghøjvej, sandsynlig­vis efter en påkørsel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark