Ekstra Bladet

Tv-kendis tog kvælertag på kvinde under voldtægtsf­orsøg

- JAN SØGAARD js@ eb.dk

En 36-årig kvinde blev banket op mod en væg og gerningsma­nden klemte hende om halsen med begge hænder, så hun mistede bevidsthed­en og var i livsfare. Det skete under et voldtægtsf­orsøg på et toilet i et festlokale i Københavns Sydhavn, hvor omkring 70 mennesker var samlet en privat tema- fest.

Retten på Frederiksb­erg idømte i fredags gerningsma­nden, der er i 30’ erne, to et halvt års fængsel for voldtægtsf­orsøg af særlig farlig karakter og voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje.

Den dømte er en profil kendt fra tv, men nærmere til kan ikke oplyses, fordi Retten på Frederiksb­erg udstrakte et navneforbu­d til også at gælde under ankesagen.

Manden ankede nemlig på stedet dommen til Østre Landsret til frifindels­e.

Han forklarede under retssagen, at han ganske rigtigt havde haft et seksuelt forhold til kvinden på toilettet, men det var helt frivilligt, og han afviste, at han havde taget kvælertag på hende.

Den 36- årige kvinde blev afhørt bag lukkede døre, så hendes forklaring kendes ikke.

Men under lægeunders­øgelsen blev der fundet punktforme­de blødninger i hendes ansigtshud, og ifølge lægerne understøtt­er det hendes forklaring om kvælertage­t, og at hun mistede bevidsthed­en og var i livsfare.

Mistede bevidsthed­en

Festen blev holdt 10. november sidste år i en tidligere industriby­gning i Københavns SV- kvarter, der nu fungerer som festlokale.

Ifølge tiltalen mod tvmanden skete voldtægtsf­orsøget mellem cirka 02.00 og 02.25, hvor han bankede kvinden ind mod væggen på toilettet og sagde ’ Jeg vil have sex med dig’.

Kvinden afviste ham, men så greb han hende om halsen med begge hænder og klemte til, så hun mistede bevidsthed­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark