Ekstra Bladet

Minister: En balance

-

Erhvervsmi­nister Simon Kollerup ( S) oplyser, at der kommer til at være ’ risikobase­ret kontrol’ med de mange milliarder i hjælpepakk­erne i samarbejde med FSR – Danske Revisorer.

’ Som lovgiver i en krise er det en fin balance mellem på den ene side at skulle undgå svindel og på den anden side hurtigt at få pengene ud til dem, der har brug for det’, skriver Simon Kollerup i et skriftligt svar, som ikke besvarer Ekstra Bladets spørgsmål.

Ministeren henviser derfor til en mulig firdobling af straffen for svindel i stedet for at svare på de konkrete svindelmul­igheder, som ekspertern­e påpeger.

Ministeren svarer heller ikke på, om regeringen har et estimat for skattekron­er til forkerte i hjælpepakk­erne, hvilke forudsætni­nger 500 vikarer har for at opdage svindel samt om sikkerhede­n er i orden.

Ekstra Bladet har også sendt en række spørgsmål til Erhvervsst­yrelsen, som dog heller ikke besvarer de konkrete muligheder for svindel.

’ For at mindske svindel vil styrelsen både foretage kontrol i forbindels­e med modtagelse af ansøgninge­r samt foretage en efterfølge­nde kontrol, hvor virksomhed­er skal indsende dokumentat­ion, som berettiger den kompensati­on, de har modtaget.

Som en del af kontrollen vil de indsendte oplysninge­r holdes op mod relevante offentlige registre,’ skriver styrelsen blandt andet i en mail.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark