Ekstra Bladet

BYGGEMARKE­DER HYRER VAGTER

Mens andre brancher bløder, har byggemarke­derne travlt

- ELISE RASMUSSEN FOTO: RENÉ SCHÜTZE epr@ eb.dk

Ingen sport på stadion eller i fjerneren. Ingen restaurant­besøg. Ingen middage med vennerne.

Til gengæld er det blevet tid til at male rækværket, gøde græsset og lægge fliser i bryggerset. Danskerne stormer i byggemarke­det under coronakris­en.

Jem & Fix regner med, at omsætninge­n i marts måned bliver bedre end sidste år.

Det fortæller direktør Claus Petersen til Ekstra Bladet.

– Vejret har været rigtigt godt de sidste uger, og så vil folk i gang, men det kan også spille ind, at folk er derhjemme, siger han.

Hos Silvan forventer de at omsætte for lige så meget som sædvanligt, skriver topchef Jan Becker i en mail til Ekstra Bladet, og ifølge Dagbladet Børsen viser tal fra Danske Bank, at vi siden nedlukning­en af Danmark 11. marts har brugt 50 % flere penge i gørdet- selv- butikker som i fjor.

Travlhed i sommerhuse

Det betyder sorte tal på bundlinjen hos landets tømmerhand­lere og gørdet- selv- butikker, men giver også store udfordring­er med at undgå smittespre­dning.

Derfor har flere byggemarke­der indsat vagter til at sørge for, at der ikke kommer for mange kunder ind ad gangen. Det gælder bl. a. i XL Byg Tømmergaar­den i Hune.

– Sidste lørdag kunne vi virkelig mærke, at det pressede på.

Der er mange i sommerhuse­ne nu. Her var alt for mange mennesker, og det

Det handler om at få dem hurtigt igennem systemet. Nogle kunder er bedre til det end andre

duer bare ikke, forklarer afdelingsd­irektør Preben Jonstrup.

Da Ekstra Bladet besøger tømmerhand­len i det nordjyske sommerhuso­mråde, triller biler med trailere ind og ud af parkerings­pladsen i en lind strøm.

– Det handler om at få dem hurtigt igennem systemet. Nogle kunder er bedre til det end andre, siger Preben.

Aldrig oplevet noget lignende

Afdelingsd­irektøren har været i den butik, som hans far i sin tid grundlagte, i 44 år.

– Og jeg har aldrig nogensinde været udsat for noget lignende.

– Folk er heldigvis blevet flinke til at bestille på forhånd og få leveret varerne, eller bare tage, hvad de skal have udenfor, og så få os til at sætte det på deres konto, så de slipper for at gå ind gennem kassen, fortæller han.

Mens konkurrent­en Silvan har begrænset åbningstid­erne for at kunne sende flere medarbejde­re hjem, overvejer Preben det modsatte.

– Folk er flinke til at overholde reglerne og vente med at gå ind i butikken, hvis vi siger det, men jeg spekulerer lidt i at udvide åbningstid­en for at sprede dem endnu mere ud over dagen.

 ??  ?? Ligger vandrette
Der er travlhed i landets byggemarke­der på trods af coronapand­emien.
Ligger vandrette Der er travlhed i landets byggemarke­der på trods af coronapand­emien.
 ??  ?? – Der har da været mange mennesker, men de har været til at styre. Jeg tror, folk har fået øjnene op for, at det ikke er for sjov det her, siger Mogens Schou, der er hyret ind som vagt hos tømmerhand­len i Hune
– Der har da været mange mennesker, men de har været til at styre. Jeg tror, folk har fået øjnene op for, at det ikke er for sjov det her, siger Mogens Schou, der er hyret ind som vagt hos tømmerhand­len i Hune
 ??  ?? Afdelingsd­irektør i XL Byg Tømmergaar­den i Hune, Preben Jonstrup, har bl. a. sørget for skilte til alle ansatte – ligesom der er flere på arbejde i kassen, så kunderne skal stå mindre i kø.
Afdelingsd­irektør i XL Byg Tømmergaar­den i Hune, Preben Jonstrup, har bl. a. sørget for skilte til alle ansatte – ligesom der er flere på arbejde i kassen, så kunderne skal stå mindre i kø.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark