Ekstra Bladet

TIDEN ER INDE TIL AT ÆNDRE SAMFUNDET Besøg fra en anden planet

- Christina Juul Anderson Danhaven Valby

Forleden deltog jeg i et virtuelt møde med en gruppe meget forskellig­e kvinder. I vores halvmørke stuer sad vi i hver vores sofa med kaffe i kopperne og en nogenlunde stabil internetfo­rbindelse.

Vi var samlet, fordi vi alle er optagede af, hvor coronakris­en bringer os hen som samfund, og hvordan vi kan bidrage. For selvom anledninge­n er hamrende tragisk, så sker der mange forandring­er i samfundet lige nu, som vi har desperat brug for.

Vi har brug for, at hver enkelt har øje for fællesskab­et

Vi har brug for, at hver enkelt har øje for fællesskab­et og tilbyder den ældre dame i nabolejlig­heden at hjælpe med indkøb. Vi har brug for, at hver enkelt bidrager til at løse klimakrise­n ved at flyve mindre, spise anderledes og forbruge mindre. Vi har brug for, at hver enkelt tilbyder hjælp til sårbare såvel som helt almindelig­e mennesker, så vi kan løse empati- og ensomhedsk­risen. Vi har brug for, at arbejdsmar­kedet tager en dyb indånding og kigger seriøst på, hvordan vi kan udrydde det hamsterhju­l, som vi hele tiden taler om. Vi har brug for at vende tilbage til fællesskab­et.

Coronakris­en viser os, at vi kan opnå helt utrolig stor forandring på meget kort tid. Det er ikke sandt, at vi ikke kan omstille os. Det gør vi lige nu – big time. Så når coronakris­en er forbi, så er det bare med at komme i gang med at løse den næste krise. Det kræver handlekraf­t, inspireren­de lederskab og en meget stor portion tillid og mod. Men vi kan sagtens!

 ?? FOTO: MADS NISSEN ?? I disse uger er der meget langt mellem de rejsende verden over, men måske skulle vi for klodens skyld også tænke på at rejse mindre, når coronaviru­ssen engang er et overstået kapitel.
FOTO: MADS NISSEN I disse uger er der meget langt mellem de rejsende verden over, men måske skulle vi for klodens skyld også tænke på at rejse mindre, når coronaviru­ssen engang er et overstået kapitel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark