Ekstra Bladet

Tvivler på ny storhedsti­d

-

De er vant til storhedsti­der i Liverpool.

I 70’ erne og 80’ erne var ’ The Reds’ dominerend­e i både England og Europa, og efter en lang tørke drømmer Liverpool- tilhængern­e nu om, at de er gået ind i en ny storhedsti­d.

De vandt Champions League sidste år og står på tærsklen til at vinde det første mesterskab i 30 år, når Premier League ellers på et tidspunkt bliver genoptaget.

Liverpool har de seneste år været det vel nok bedste hold i verden – som de var, da John Barnes kom til klubben i slutningen af 80’ erne.

Efter ti år på Anfield banker hjertet for de røde.

Barnes drømmer også om en ny storhedsti­d, men han tror ikke på det.

Svært for Liverpool

For fodbolden har ændret sig så meget, at han har svært ved at se dynastier dominere mange sæsoner i træk.

– Det bliver svært for Liverpool og ethvert andet hold at bevare den dominerend­e position igennem flere år.

– Hvordan ved vi, at Liverpool kan holde sammen på holdet? Det er det første.

– Nummer to er, at klubber som City og United kan sige, at nu bruger vi bare flere hundrede millioner pund på at få de bedste spillere, så vi kan vinde ligaen, siger John Barnes, der taler med Ekstra Bladet i sin egenskab af ambassadør for SpilXperte­n.

De bedste blev

Han peger på forskellen fra nu og dengang, han selv spillede.

Der solgte topklubber­ne sjældent deres bedste spillere. De blev i mange sæsoner og gjorde det muligt at fastholde kontinuite­ten og succesen år efter år.

– Spillerne blev i ti år, derfor var man i stand til at vinde i ti år. Nu forlader de deres klubber for penge. Vi har set det med Torres, Suárez og Coutinho. Det skete ikke i gamle dage.

– Vi holdt sammen på holdet og købte måske en eller to. Og nummer to og tre kunne ikke bare bruge 500 mio. pund. De arbejdede med, hvad de havde, og købte også en eller to, siger John Barnes.

Kan ikke konkurrere

Det var organisk, som Liverpool- legenden siger, men nu er de helt urealistis­ke penge blevet en del af fodboldens natur.

– Hvis nogen pludselig beslutter, at de har en milliard pund til at købe de bedste spillere, så kan de vinde ligaen. Det gør det svært for et hold at være dominerend­e.

– Vi ser det også i Champions League. De små klubber kan slet ikke konkurrere med de store drenge på grund af den finansiell­e situation, siger John Barnes.

 ?? FOTO: COLORSPORT/ REX ?? I 80' erne fejrede Liverpool store triumfer. Her ses holdet efter sejren over Everton i FA Cup- finalen i 1986.
FOTO: COLORSPORT/ REX I 80' erne fejrede Liverpool store triumfer. Her ses holdet efter sejren over Everton i FA Cup- finalen i 1986.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark