Ekstra Bladet

Glad for at slippe fri af aftale

Den tidligere AGF- spiller Martin Spelmann håber at vende tilbage til Superligae­n og har en stærk tro på, at han finder en klub

- GISLE THORSEN MADS GLENN WEHLAST gisle@ eb.dk; mgw@ eb.dk

Med en fortid i Brøndby, Horsens, OB og AGF har Martin Spelmann været godt rundt omkring i Superliga- landskabet.

Men lige nu er fodboldkar­rieren sat på standby.

Den 33- årige midtbanefr­æser sidder i Drammen syd for Oslo, efter han i midten af februar fik ophævet sin kontrakt med Strømsgods­et. Skiftet fra AGF til den norske liga blev aldrig lykken for Spelmann, der er glad for, han er sluppet ud af aftalen med Strømsgods­et, der mirakuløst overlevede i Eliteserie­ni sidste sæson.

Eget ønske

– Det var mit eget ønske om at få ophævet den aftale, der ellers først stod til udløb med udgangen af 2020. Jeg har lavet en fin aftale, så der er ingen panik hos mig.

– Lige nu er jeg i en slags venteposit­ion, men når det hele åbner igen, er det vores plan at flytte hjem til Københavns- området, fortæller Martin Spelmann.

Udsigterne til at finde en ny klub her og nu er ikke just gode, efter coronaen har lagt fodbolden ned.

Stadig ambitioner

– Jeg skal fortsætte med at spille fodbold. Og jeg har stadig ambitioner om, at det skal foregå på højeste niveau – i Superligae­n:

– Jeg passer og plejer min krop. Holder mig i gang på alle måder og er meget optimistis­k i forhold til, hvad fremtiden bringer.

– Jeg føler ikke, jeg har mistet noget, fordi jeg har fået ophævet min aftale med Strømsgods­et.

Det kan i princippet godt være, at han betragtes som arbejdsløs, men han, ifølge eget udsagn, indgået en fornuftig aftale, der sikrer ro på hjemmefron­ten et godt stykke tid.

– Jeg er bestemt ikke i en krisesitua­tion på nogen måder. Når vi kommer ud på den anden side af coronakris­en, ved mange ikke, om de er købt eller solgt. Jeg synes, min situation er ganske fin, fordi jeg er fri på markedet, siger Martin Spelmann.

Han står dog i en situation, hvor han frem mod sommerens transfervi­ndue er i konkurrenc­e med blandt andre 55 spillere, der 30. juni har kontraktud­løb i deres respektive Superliga- klubber.

Hvis det skal være Superligae­n, er det reelt kun Lyngby, der kan komme på tale for Martin Spelmann til den kommende sæson.

To til en tango

FCK henter spillere fra en højere hylde, Brøndby satser på yngre kræfter, mens FCN udvikler dem selv.

– Der er mange bolde i luften. Og ja, der skal stadig to til en tango. Lige nu ved jeg godt, at klubberne har meget at tænke på i forhold til coronakris­en, men jeg har stadig tro på en fremtid som fodboldspi­ller, siger Martin Spelmann.

Lige nu sidder han i karantæne i Norge, fordi han har været på en ferietur med familien, inden hele Europa lukkede ned.

Martin Spelmann har ud over Superligae­n optrådt for tyrkiske Genclerbir­ligi og altså senest Strømsgods­et.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Vidt omkring
Martin Spelmann har været i fire danske klubber. Her fra tiden i AGF. Han har også været i Brøndby, OB og Horsens. Lige nu er han fri på markedet efter aftalen med Strømsgods­et blev ophævet.
FOTO: CLAUS BONNERUP Vidt omkring Martin Spelmann har været i fire danske klubber. Her fra tiden i AGF. Han har også været i Brøndby, OB og Horsens. Lige nu er han fri på markedet efter aftalen med Strømsgods­et blev ophævet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark