Ekstra Bladet

INGEN LØN I ET HALVT ÅR

Umut Sakarya har taget alternativ­e midler i brug for at undgå at skulle fyre ansatte i forbindels­e med coronakris­en

- NANNA BAY MADSEN nbm@ eb.dk

Som konsekvens af coronakris­en har kokken Umut Sakarya måttet lukke sine tre københavns­ke restaurant­er, Guldgrille­n, Guldkebab og Guldkroen, midlertidi­gt.

Lukningen af restaurant­erne, der dog stadig serverer takeaway, har haft sin pris, men for ikke at fyre nogen af sine medarbejde­re har Umut valgt at tage alternativ­e midler i brug.

Han og makkeren Frank Svärd, som han driver Guldkroen med, har nemlig valgt ikke at tage løn ud til sig selv det næste halve år.

– Vi er gået langt ned i omsætning. Det er klart. Vi omsætter en tredjedel af, hvad vi plejer, og vi har et stort tab dagligt, selvom vi har en indtjening på takeaway og derved også en nogenlunde forretning, siger han og tilføjer:

– Jeg vil ikke fyre nogen af mine medarbejde­re. Jeg er glad for dem, og de har været der i lang tid. Min partner og jeg har en stor løn, så vi afskriver os fra den liste, og det betyder, at vi har stærkere økonomi i den her tid, siger Umut og understreg­er, at personalet er det vigtigste for ham at tage hånd om lige nu:

– Det vigtigste for os var, at personalet ikke skulle være bekymrede eller bange i den her tid, og det har vi fundet løsninger på ved, at vi to ( partneren og Umut, red.) ikke får løn, og at vi har lavet takeaway og levering ud af huset.

Kritik af fyring

Umut Sakarya synes, det er ærgerligt, at man på det seneste har set mange virksomhed­er, der kaster håndklædet i ringen og fyrer en stor del af deres ansatte.

– Vi vil ikke ødelægge folks hverdag. Det er vigtigt, at man viser noget stabilitet i de her tider. Og opfører sig voksent. Det ville være røvhuls- agtigt at fyre medarbejde­rne, og jeg forstår ikke, at man i sådan en situation glemmer værdien af sit personale. Der er store kæder, der har fyret mange medarbejde­re, og det kommer til at bide dem i røven, når de så skal ansætte igen, efter alt det her er overstået, siger han.

– Du har jo også selv husleje og udgifter. Hvordan vil du selv klare dig uden løn?

– Mine ansatte får fuld løn, for de har kone og børn og hus, de skal betale af. Jeg har ikke kone og børn og hus. Jeg kan sagtens leve og klare mig for en stund. Jeg lever ret billigt, og jeg kan derfor også godt undvære min løn i noget tid.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark