Ekstra Bladet

SLUT MED DANSEJOBS

-

– Det var aldrig nogen decideret plan, at jeg skulle flytte til Los Angeles, afslører Sonny Fredie- Pedersen.

Men han var kommet her det meste af sit liv, fordi forældrene tog børnene med, når de ofte var derovre for at modtage og give danse- undervisni­ng.

Så da han var 19-20 år, tog Sonny selv til Los Angeles for at dygtiggøre sig.

– Så mødte jeg folk og kom ind i nogle kredse og var heldig at få et agentur, som satte mig i gang med jobs. Det var stadig ikke en defineret plan at flytte herover. På den anden side forsøgte jeg heller ikke at sætte bremsen i, og i 2009 tog jeg skridtet og flyttede.

– Jeg tror, det var vigtigt for mig at komme væk fra Danmark, møde op som ukendt og blive bedømt på intet andet end mine evner, og det er jo gået godt.

Ikke for gammel

Som årene er gået, er han dog gået mere og mere over til at koreografe­re frem for at danse. – Deciderede danse- jobs laver jeg ikke så meget mere. Faktisk slet ikke. Men selvfølgel­ig, hvis der blev ringet om, at Chris Brown lavede et par shows, og der blev spurgt, om jeg ville være med, ville jeg selvfølgel­ig sige ja. Men det med at løbe til auditions er jeg færdig med.

– Skal man have en videre karriere, er man nødt til at gå over til at koreografe­re, hvis man da har lyst og evner i den retning, og derfra går det som regel videre til at instruere. Det er hvert fald den naturlige model.

– Det har ikke noget at gøre med, at du er ved at være gammel som danser?

– På et eller andet tidspunkt bliver man det vel. Men lige nu vil jeg stadig kunne gøre det, hvis det var det, jeg ville.

 ?? FOTO: NICOLAI SVANE ?? En yngre Sonny Fredie- Pedersen sammen med sin far, Mickey FrediePede­rsen.
FOTO: NICOLAI SVANE En yngre Sonny Fredie- Pedersen sammen med sin far, Mickey FrediePede­rsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark