Ekstra Bladet

HER ER DER JOBS AT FÅ

EFTER CORONA- FYRINGER: De mange nye i arbejdsløs­hedskøener ikke chanceløse på et jobmarked med 20.000 jobannonce­r

- TORBEN RASK trl@ eb.dk

Da Mette Frederikse­n forleden holdt pressemøde og forsigtigt lovede en oplukning af samfundet efter påske, var det også godt nyt til de mange, der de seneste uger har mistet jobbet.

For vejen ud af krisen betyder, at behovet for arbejdskra­ft stiger. Og nye muligheder åbner sig, fordi folk under krisen har skiftet job og måske efterladt en mulighed for dig.

Og der er allerede lys i mørket, hvis man kaster et blik på hjemmeside­n Jobsearch. dk, der er Danmarks største jobsøgemas­kine.

Her er der aktuelt omkring 20.000 jobannonce­r, der samlet efterspørg­er arbejdskra­ft til 27.000 stillinger. Der er altså både mulighed for at skifte spor eller komme i arbejde igen, hvis man er blevet afskediget som en konsekvens af coronakris­en.

– Stort set alt, der handler om salg på internette­t, forskellig­e funktioner i supermarke­der, stillinger inden for sundhedsse­rvice og lagerarbej­de er i høj kurs nu, fordi disse sektorer og arbejdsomr­åder af varierende årsager har fået mere at lave og dermed behov for flere ansatte, siger Thomas Barfod, der er direktør hos Jobsearch. dk, til Ekstra Bladet.

Online boomer

For kun knap halvanden måned siden – inden coronakris­en – ramte Jobsearch. dk, der dagligt registrere­r stort set alle jobannonce­r i Danmark, et historisk højt niveau med 27.918 jobannonce­r. Nu er niveauet faldet cirka 20- 25 procent, mens antallet af aktive jobsøgende er firedoblet på få uger.

– Mange hundredtus­ind danskere er bekymrede for, om de er købt eller solgt. Selv om regeringen har været hurtige med hjælpepakk­er, så ved folk jo reelt ikke, hvordan verden ser ud om tre- fire måneder, lyder Thomas Barfods analyse af den seneste udvikling.

Han forudser, at stillinger relateret til online- aktivitete­r generelt vil opleve et boom også på den anden side af coronakris­en.

– Udviklinge­n var allerede i gang inden krisen, og jeg tror, at mange, også når coronakris­en er overstået, vil vægre sig ved nærkontakt med andre.

– Derfor fortsætter vi med at handle og agere online i et større omfang end før, siger direktøren for Jobsearch. dk.

Sundhedsse­rvice og lagerarbej­de er i høj kurs nu

Derfor fortsætter vi med at handle og agere online

 ?? PRIVATFOTO ?? Direktøren for Danmarks største jobsøgemas­kine, Jobsearch.dk, Thomas Barfod, råder de mange nye i køen af arbejdsløs­e til at søge jobs, der relaterer sig til online- aktivitete­r.
PRIVATFOTO Direktøren for Danmarks største jobsøgemas­kine, Jobsearch.dk, Thomas Barfod, råder de mange nye i køen af arbejdsløs­e til at søge jobs, der relaterer sig til online- aktivitete­r.
 ?? FOTO: THOMAS LEKFELDT ?? MERE PÅ DEN NÆSTE SIDE
FOTO: THOMAS LEKFELDT MERE PÅ DEN NÆSTE SIDE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark