Ekstra Bladet

Tvang mand til at smide tøjet

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@ eb.dk

’Dette er den nemme måde. Jeg ville have sprættet dig op,’ lød de ildevarsle­nde ord til en mand, der forinden var blevet tvunget ind i en bil på metrostati­onen Lindevang på Frederiksb­erg og kørt til en kælder på en ukendt adresse.

Det skete ved højlys dag 15. marts omkring klokken 16, og nu er en 19- årig mand blevet anholdt i sagen og blev i går fremstille­t i grundlovsf­orhør i Retten på Frederiksb­erg.

Her blev han sigtet for afpresning, vidnetrusl­er og frihedsber­øvelse i forening med en identifice­ret medgerning­smand.

Ifølge sigtelsen var mændene bevæbnede med en kniv og tvang offeret til at tage alt tøjet af, hvorefter de tog et billede af ham, kom med ovenståend­e trusler og sagde, at han skulle betale 200.000 kroner, hvis billederne ikke skulle deles på nettet, eller hvis han ville undgå at få ’ besøg derhjemme’.

Blev fængslet

Bagefter lod den sigtede og medgerning­smanden ifølge sigtelsen offeret gå fra stedet.

Den 19- årige blev varetægtsf­ængslet i fire uger, da han på fri fod måske kan vanskeligg­øre sagen eller påvirke andre.

Det har ikke været muligt at få yderligere oplysninge­r om, hvorvidt der gik noget forud for afpresning­en, hvordan den 19- årige forholder sig til sigtelsen, om den identifice­rede medgerning­smand er på fri fod, og om det lykkedes at få offeret til at betale penge.

’ Det er sket for lukkede døre, hvorfor vi ikke har flere kommentare­r,’ oplyser Københavns Politi i en mail.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? En 19-årig mand er blevet varetægtsf­ængslet i fire uger af Retten på Frederiksb­erg. Han er sigtet for afpresning, vidnetrusl­er og frihedsber­øvelse.
FOTO: JENS DRESLING En 19-årig mand er blevet varetægtsf­ængslet i fire uger af Retten på Frederiksb­erg. Han er sigtet for afpresning, vidnetrusl­er og frihedsber­øvelse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark