Ekstra Bladet

UDSKYDER BRYLLUPPET

Charlotte Bøving og kæresten har rykket festen til august

- ANNE- METTE GREGERS SIMMEL amgr@ eb.dk

Der skal mere end en coronapand­emi til at slå lægen Charlotte Bøving, 52, ud af kurs.

Selvom hun er erklæret uhelbredel­igt syg af kræft og dermed betragtes som ekstra sårbar i forhold til coronapand­emien, holder det hende ikke tilbage fra at passe sit arbejde som praktisere­nde læge i Varde.

– Jeg har på mange måder et jernhelbre­d, så jeg er ikke bange for coronasmit­ten og føler mig ikke særligt udsat, og jeg gør alt, hvad jeg kan i forhold til sund kost, søvn og motion, og det vil jeg opfordre alle andre til at gøre i denne tid. Og så bakker jeg naturligvi­s op om alle de sundhedsfa­glige tiltag.

I hjertet er vi for længst gift, så at rykke datoen betyder ikke så meget

Antallet af patienter i klinikken er dog faldet drastisk – fra omkring 250 om dagen til omkring blot 30.

– Vi er alle sociale væsner, så det er vigtigt, at vi stadig ses med de allernærme­ste. Vi skal naturligvi­s huske at tage vores forholdsre­gler, men det er torskedumt, hvis folk undlader at gå til lægen i denne tid. Det vil efterfølge­nde give sundhedsvæ­snet en kæmpe pukkel, siger Charlotte Bøving og fortsætter:

– Jeg passer mit lægejob hver dag, og jeg har lunger, der fungerer. Det er vigtigt ikke at blive alt for bange for coronaviru­s, men naturligvi­s skal man passe på sit immunforsv­ar, og det har mange jo netop tid til nu. Så ud at bevæge sig i det fri i stedet for at sidde hjemme og drikke sig i hegnet af afmagt.

Dyrk i stedet for netværket med de nærmeste. Prøv at lege sammen, siger hun, der lige nu blandt andet hygger sig med at spille stangtenni­s med kæresten, Christina Jørgensen, og hendes to børn på 7 og 14 år.

– Det er altid godt at være ude i det fri, ligesom det er godt at snakke sammen.

Flytter snat sammen

Coronapand­emien har dog fået parret til at ændre bryllupsda­to fra 20. juni til 8. august for at kunne være nogenlunde sikre på at kunne gennemføre den store fest, de begge ønsker.

– I hjertet er vi for længst gift, så at rykke datoen betyder ikke så meget, siger Charlotte Bøving.

Hun fortæller, at Christina Jørgensen og hendes to børn om tre uger forlader Hareskovby, hvor også statsminis­ter Mette Frederikse­n bor, for at flytte permanent ind hos hende i Varde.

 ?? PRIVATFOTO ?? Charlotte Bøving og Christina Jørgensen har på grund af epidemien udskudt deres bryllup til august.
PRIVATFOTO Charlotte Bøving og Christina Jørgensen har på grund af epidemien udskudt deres bryllup til august.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark