Ekstra Bladet

Dystre udsigter

-

Kevin Magnussen kommer ligesom resten af sine kolleger til at vente til 14. juni med at komme i gang med sæsonen, hvis de nuværende planer altså også holder stik.

Og selv hvis de gør, så er der andre mere alvorlige ting at tænke på, mener det tyske Formel 1- koryfæ Ralf Schumacher.

Primært om arbejdsgiv­eren Haas økonomisk kan klare sig igennem så lang tid uden sin sædvanlige indkomst.

– Hvad angår pengestrøm­me, tænker jeg mest på Williams, og jeg ved ikke med Haas. De er de første i fare selvfølgel­ig, lyder dommen nemlig over det amerikansk­ejede team, der er et af de absolut mindste i feltet.

Schumacher kom med udtalelsen i et interview med tyske Sky.

Ikke kun de små

Ifølge GPToday har Red Bull- rådgiver og tidligere racerkører Helmut Marko anslået, at aflysninge­n og/ eller udskydelse­n af i alt otte løb har kostet 100 millioner euro eller små 750 millioner danske kroner.

Og det kan på sigt blive kritisk for ikke bare de små, men alle hold, er den dystre udmelding fra Schumacher

– I øjeblikket skal vi ikke kun bekymre os om de små hold, men også om de store hold. Det er svært at forudse, hvad der vil ske. Vi snakker om tusinder af ansatte, hundreder af familier, som kan komme i problemer.

Sæsonen skulle egentlig være skudt i gang i Australien i midten af marts, men få dage inden svøbte coronaviru­ssen sig også over Formel 1 ligesom over alt andet.

For Kevin Magnussen havde det været den fjerde sæsonstart for Haas.

Men i øjeblikket er der altså ikke noget, der er sikkert.

Sidste år sluttede danskeren som klassement­ets nummer 16.

mb

 ?? FOTO: CASPER DALHOFF/ RITZAU SCANPIX ?? Kevin Magnussen og Haas kan komme i økonomiske problemer efter den dyre nedlukning af indtil videre otte ræs.
FOTO: CASPER DALHOFF/ RITZAU SCANPIX Kevin Magnussen og Haas kan komme i økonomiske problemer efter den dyre nedlukning af indtil videre otte ræs.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark