Ekstra Bladet

WIMBLEDONE

Mest prestigefy­ldte tennisturn­ering må lade livet i 2020 på grund af coronakris­en

- FOTO: ANDREW COULDRIDGE/ RITZAU SCANPIX FOTO: RITZAU SCANPIX

Årets udgave af tennisturn­eringen Wimbledon er officielt blevet aflyst på grund af coronakris­en. Det meddeler arrangøren på sin hjemmeside. Turneringe­n skulle efter planen være afviklet mellem 29. juni og 12. juli 2020. Ian Hewitt, bestyrelse­sformand for arrangøren, All England Club ( AELTC), siger til Wimbledons twitterkon­to:

– Vi mener grundet omfanget af den globale krise, at det i sidste ende er den rigtige beslutning at aflyse Wimbledon- mesterskab­erne 2020 og i stedet koncentrer­e os om, hvordan vi kan bruge vores ressourcer til at hjælpe folk i vores lokalområd­e samt andre steder.

Bedst for folkesundh­eden

Wimbledon- arrangøren holdt i går møde for at diskutere udsigterne for årets turnering denne sommer med baggrund i udbruddet af coronaviru­s i store dele af verden.

Og ligesom en lang række andre sportsbegi­venheder som fodbold- EM og OL må også Wimbledon droppe at afvikle turneringe­n denne sommer.

– Det er ledelsens opfattelse, at en aflysning af turneringe­n er den bedste beslutning for folkesundh­eden, og at kunne give afklaring ved at træffe beslutning­en nu i stedet for om flere uger er vigtigt for alle involvered­e i tennis og turneringe­n, lyder det på hjemmeside­n.

Helt forståelig

Den 134. udgave af den engelske grand slam- turnering i London vil i stedet blive spillet fra 28. juni til 11. juli næste år. Udmeldinge­n fra Wimbledon har allerede fået en lang række tennisstje­rner til tasterne på de sociale medier. Her lyder det fra de fleste, at de er kede af aflysninge­n, men også at den er helt forståelig.

Sidste år vandt serberen Novak Djokovic en dramatisk finale over Roger Federer hos mændene, mens rumæneren Simona Halep triumfered­e hos kvinderne med finalesejr over amerikaner­en Serena Williams.

French Open blev tidligere flyttet fra maj til september, og US Open er næste grand slam- turnering i kalenderen efter Wimbledon. USTA, som er navnet på tennisforb­undet i USA, meddelte i går, at US Open foreløbig stadig er planlagt til at begynde 31. august, men det kan dog ændre sig.

– USTA overvåger omhyggelig­t det hurtigt skiftende miljø omkring covid- 19- pandemien og forbereder sig på alle uforudsete situatione­r, lød det i en udtalelse fra USTA.

Ritzau

Petra Kvitova, dobbelt Wimbledon-vinder:

– Uden tvivl en svær en at sluge. Det er ikke bare en særlig turnering for mig. – Det er en turnering, som har været en del af historien i så lang tid, at det vil efterlade et stort hul i kalenderen.

– Jeg vil savne at spille på det smukke græs og være klædt i hvidt, men vi ved selvfølgel­ig, at den vil komme tilbage næste år endnu bedre.

– Og vi vil måske alle sætte endnu mere pris på den.

Ritzau

 ??  ?? Novak Djokovic vandt 2019- udgaven af Wimbledon med en sejr over Roger Federer i historiens længste finale. Sejren lød på 7- 6, 1- 6, 7- 6, 4- 6, 13-12.
Novak Djokovic vandt 2019- udgaven af Wimbledon med en sejr over Roger Federer i historiens længste finale. Sejren lød på 7- 6, 1- 6, 7- 6, 4- 6, 13-12.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark