Ekstra Bladet

Vi kan bare sætte en finger op i luften og håbe på det bedste

- SØREN ENGELBRECH­T

Kim Sønderlyng, der er indehaver af firmaet HP- tag, har aldrig oplevet en så regnfuld vinter som denne, og det har sat ham bagud med opgaverne. Ekstra Bladet Håndværker­en har spurgt ham, hvilke udfordring­er der har været.

Hvilken betydning har den regnfulde vinter haft for jer?

Vi har ikke fået produceret det, vi gerne ville. Det hele går langsommer­e, fordi vi ikke kan arbejde, når der er vådt. Vi er nok gået 35- 40 procent ned i kadence, og jeg har jo stadig de samme lønudgifte­r, for jeg kan ikke sende mine ansatte hjem på dagpenge, når jeg nu skal bruge dem, lige så snart det er tørvejr. Så jeg har i lange perioder haft folk rendende, som måske kun yder 60 procent af, hvad vi kunne forvente.

Hvilken betydning har det haft økonomisk?

I sidste ende betyder det da, at jeg kunne have tjent flere penge, lad mig sige det sådan.

Har det været særligt slemt denne vinter?

Ja, vi har jo aldrig oplevet sådan en regnfuld vinter. Hvis det er sne, kan vi feje det væk og arbejde videre, men ved regn er det vanskeligt – man kan bare håbe på, at flere bygherrer laver noget mere overdæknin­g. Ellers må vi indrette os efter vejret, det gør vi også, men her i år har det bare været ekstremt.

Betyder det, at I er nødt til at sætte nogle nye deadlines til jeres kunder?

Alt bliver rykket i øjeblikket. Under en normal dansk vinter kan vi sige, at vi kommer i næste uge, men her kan vi bare sætte en finger op i luften og håbe på det bedste. Og det betyder jo, at der er mere weekendarb­ejde.

Har det så været nødvendigt med overarbejd­e, når der er tørvejr, for at komme i mål?

Ja, vi arbejder lørdag og søndag, hvis vi kan komme afsted med det. Så der er klart mere weekendarb­ejde, end vi er vant til.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark