Ekstra Bladet

’ I fremtiden vil jeg gerne være elektriker’

- DITTE LUNDE

Ekstra Bladet Håndværker­en har talt med tre af eleverne fra 7. klasse på Skolen på Amagerbro. De fortæller samstemmen­de, at det har været en lærerig uge.

– Jeg var sammen med nogle andre elever om at lave en terrasse. Først skulle vi måle areal og omkreds. Derefter skulle vi skære brædder, skrue og bore. Jeg synes, det var sjovere end en normal skoledag, for der skal vi bare lave lektier og høre efter læreren. I stedet fik vi selv lov til at gøre noget. Det var også fedt at se resultatet af det, som man har lært med det samme, siger Mohammed Nawfel Boughanem, elev i 7. klasse.

Hans klassekamm­erat Noah Bergmann Sørensen er enig. Han skulle bygge bænke til skolegårde­n.

– Det har været sjovt og spændende, fordi man kommer ud og bevæger sig lidt mere. Jeg har lært meget om at samarbejde samt nogle forskellig­e tricks til, hvordan man måler hurtigere, siger han.

Vil være elektriker

Mostafa Addas Fadhel Hassan er en af de elever, som har været rundt og prøve kræfter med flere forskellig­e håndværk. Men det var især jobbet som elektriker, der fangede hans opmærksomh­ed.

– Jeg har lavet en del forskellig­e ting under emneugen, men det, jeg bedst kunne lide, var at være elektriker. Vi skulle indsætte nogle stikkontak­ter inde i atriumgård­en, så man kan oplade en telefon udenfor i frikvarter­et. Vi fik lov til at bore igennem beton, men vi måtte ikke selv sætte ledningern­e til, for der skal være sikkerhed, og man skal være uddannet først, siger Mostafa Addas Fadhel Hassan.

Han kunne godt se sig selv som elektriker engang i fremtiden.

– Jeg har lært, hvordan el fungerer. Før ville jeg gerne være programmør, men jeg kan virkelig godt lide el, så jeg tænker, at jeg i fremtiden hellere vil være elektriker, siger Mostafa Addas Fadhel Hassan efter emneugen.

Jeg synes, det var sjovere

Jeg har lært, hvordan el fungerer

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark