Ekstra Bladet

FOLKET I FOLKEPARTI­ET Jo mere DF fægter med armene, jo dybere synker de ned

-

FOR FÅ ÅR

siden havde Kristian Thulesen Dahl pladsen som dansk politiks mest uantasteli­ge partileder.

❘følge diverse kåringer var Dansk Folkeparti­s leder oven på valget i 2015 endda muligvis den mest magtfulde mand i Danmark. Og hvis ikke han var, bestemte han, hvem der var det.

NU KAN

Thulesen Dahl ikke længere styre sit parti. Baglandet i DF vil have mere indflydels­e, som □kstra Bladet afslørede i går. De vil have flere medlemmer i hovedbesty­relsen. De vil Thulesen Dahls topstyring til livs. Partileder­en værger for sig med tilbud om dialogkaff­e, men forgæves.

Så hvad er der sket?

DEN KORTE version er, at Dansk Folkeparti ironisk

vundet. De gamle partier har annekteret nok har

DF’s eksistensg­rundlag: den stramme udlændinge­politik. Og nye partier blokerer for adgangen til en strammere kurs. Det er det, man i Danmark kalder at ’sejre ad helvede til.’

MAN HAR VUNDET sagen, men tabt æren for sejren.

SocialHvor Dansk Folkeparti før var det kviksand, demokratie­t sank ned i, er det blevet omvendt. Og jo mere DF fægter med armene, jo dybere synker de ned. ’ Regeringen har mistet styringen,’ hævder gruppelede­r Peter Skaarup i en kommentar på □kstra Bladets Opinionen på et tidspunkt, hvor et massivt antal danskere er villige til at skrive under på, at ’ Mette F. styrer’, som man siger.

THULESEN DAHL og kompagni omfavnes for tiden til døde. ❘ngen af partiets standpunkt­er er længere unikke. ❘ngenting ved partiets politik er uopnåeligt eller uantagelig­t hos andre partier. Og slet ikke hos det nye Socialdemo­kratiet.

Den sikkerhed, hvormed Dansk Folkeparti førhen førte sig frem som en folkelig korrektion til den gamle magtpoliti­ks virkelighe­dsfornægte­lse, er forvandlet til det modsatte.

Dansk Folkeparti er nu selv under anklage.

NÅR MAN først har vundet og ikke bare er blevet stueren, men har siddet på de fineste pladser, kan man ikke hævde at være de undertrykt­es stemme,

man tværtimod en rebel og mod ’ magten’. Så har forpasset sin besøgelses­tid, for man sad jo med magten. Lars Løkke regerede Danmark. Og DF regerede Lars Løkke.

MAN KAN ikke alene spørge, hvordan Kristian Thulesen Dahl selv synes, det går. Man kan også spørge, hvad han har tænkt sig at gøre ved det? ❘kke bare baglandets oprør, men nationens skuldertræ­k over for partiet.

Har DF’s leder ikke et svar, er det måske på tide, at han lader folket i folkeparti­et bringe det til bords.

Læs også reportagen side 20-21

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? For få år siden havde Kristian Thulesen Dahl pladsen som dansk politiks mest uantasteli­ge partileder. Nu kan han ikke længere styre sit parti.
FOTO: ANTHON UNGER For få år siden havde Kristian Thulesen Dahl pladsen som dansk politiks mest uantasteli­ge partileder. Nu kan han ikke længere styre sit parti.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark