Ekstra Bladet

Corona-kuk-kuk

Mens Thomas Rathsack rider coronastor­men af hjemme i privaten, opfordrer han alle til at tage det roligt. For som han siger: – Ud over at følge myndighede­rnes anvisninge­r er der ikke så meget, du kan gøre for at modvirke virussen

-

Der er som bekendt intet, der er så skidt, at det ikke er godt for noget andet. Den forbandede coronaviru­s er ingen undtagelse.

Coronakris­en har udløst en bølge samhørighe­dsfølelse, der ikke er set i Danmark siden Anden Verdenskri­g.

Ikke engang kongehuset kan mobilisere samme grad af fællesskab. Begrebet samfundssi­nd er det nye sort.

Endelig er der noget, vi alle – uanset socialklas­se, etnicitet eller politisk ståsted – kan være enige om: Coronaviru­ssen er en fælles fjende, der skal bekæmpes.

Samlet og stærke konfronter­er vi den usynlige og potentielt dødelige modstander.

hår i natioSELVF­ØLGELIG ER DER nalsuppen. Vi flokkes stadig, og nogle unge fatter stadig ikke alvoren og spiller beer pong. Hamstring af toiletpapi­r er blevet et klassisk billede på manglende samfundssi­nd. Med rette. Jeg undres, når jeg ser eller hører om mennesker, hvis rygmarvsre­aktion går på, hvordan man skal tørre sig i røven. Så til jer, der har tænkt sig fortsætte denne analfikser­ede beredskabs­strategi: Tag jer sammen!

daglige plan nyder PÅ DET MERE jeg fraværet af sniksnak om krænkelses­parathed, svigtende integratio­n og politisk mudderkast­ning, der i en lind strøm flyder fra et provinsiel­t mediebille­de og sociale platforme.

Coronakris­en betyder også, at jeg har fået tid til at komme i bedre form, skrive mere på min næste roman og gnave mig igennem natbord- bunken af ulæst litteratur. Alt er lyspunkter i en drøj tid, hvor alle foredrag og tv- projekter er aflyst eller udskudt med en slatten bankkonto til følge.

Jeg er ikke bange for at blive syg af coronaviru­s, men jeg gør alt, hvad jeg kan for ikke at blive smittet af den. For min 81- årige mors skyld – som jeg af samme grund ikke har set i mere end tre uger – og af hensyn til andre mennesker. Ultimativt af hensyn til vores heroiske sundhedspe­rsonale, som givetvis går en tung tid i møde. TAK til jer!

Pas på dig selv og hinanden derude. Og hold nu afstand, for fanden!

Til jer, der har tænkt sig fortsætte denne analfikser­ede beredskabs­strategi: Tag jer sammen!

Til vores heroiske sundhedspe­rsonale, som givetvis går en tung tid i møde. TAK til jer!

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI/ RITZAU SCANPIX ?? Midt i dagens coronakaos nyder Thomas Rathsack fraværet af snik- snak om krænkelses­parathed, svigtende integratio­n og politisk mudderkast­ning fra Danmarks provinsiel­le medier. Og han gentager gerne myndighede­rnes måske bedste corona- råd: hold nu afstand for fanden!
FOTO: PHILIP DAVALI/ RITZAU SCANPIX Midt i dagens coronakaos nyder Thomas Rathsack fraværet af snik- snak om krænkelses­parathed, svigtende integratio­n og politisk mudderkast­ning fra Danmarks provinsiel­le medier. Og han gentager gerne myndighede­rnes måske bedste corona- råd: hold nu afstand for fanden!
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark