Ekstra Bladet

DEN ÆGTE VARE HAR DET HÅRDT

CORONAKRIS­EN BARSK VED DE PROSTITUER­EDE: Sexlegetøj­sbuti kker sælger dildoer glidecreme og massageoli­e som aldrig før, mens Dina har mistet sine kun

- TORBEN RASK FOTO: ERNST VAN NORDE trl@ eb.dk

Flere prostituer­ede har allerede har været nødt til at dreje nøglen om

Salget af sexlegetøj hitter, men den ægte vare er svær at sælge i øjeblikket. Så mens det kører for gyngerne, er det gået helt i stå for karusselle­rne i sexbranche­n. Sælgere af sexlegetøj gnider sig i hænderne, mens de prostituer­ede hiver sig i håret over manglede kunder.

Det kan 38- årige Dina G. – hendes rigtige navn er anonymiser­et – tale med om. Hun har siden 11. marts ikke tjent en krone.

– Jeg har respekt for statsminis­terens handlinger, for vi skal først og fremmest passe på hinanden. Alligevel kan det ærgre mig, at Mette Frederikse­n på mindre end to minutter trak tæppet væk under mig og mange andre i vores branche, siger Dina G. og spørger uden at forvente et svar:

– Kunne man ikke have nøjedes med at isolere og beskytte ældre og kronisk syge, mens vi andre fik lov til at holde hjulene i gang.

Mor til to

Ekstra Bladet besøger den pædagog- uddannede mor til to teenagere i det lejede kælderloka­le et sted i Vestjyllan­d, hvor hun indtil før coronakris­en tjente gennemsnit­ligt 50.000 kroner om måneden. Det skete ved at sælge sin krop til op mod otte forskellig­e kunder på

Tjente før coronakris­en gennemsnit­ligt 50.000 kroner om måneden

de mest indbringen­de af de ti dage, hun arbejder som prostituer­et hver måned.

Det har hun gjort i knap ti år, og hun og manden har sat en skæringsda­to 1. maj.

Fra den dag – senest – skal der igen gang i forretning­en, hvis den skal fortsætte.

Webcam- sex skal lappe huller

I mellemtide­n vil hun nu iværksætte en plan B.

– Vi er nødt til at gøre noget, så jeg forsøger mig med at sælge webcam- sex, fortæller den rutinerede sexsælger, der driver en solo

virksomhed, hvor kun hendes mand og faderen til hendes to børn hjælper til med administra­tive opgaver såsom annoncerin­g og økonomi.

Dina G. kender flere prostituer­ede, der allerede har været nødt til at dreje nøglen om som følge af coronakris­en. Hun er dog selv så heldig at have en mand med et fuldtidsjo­b, men det fjerner ikke de lommesmert­er, det allerede har givet, at hun stadig skal betale udgifter til blandt andet husleje, mens hun ingen indtægter har som modvægt.

– Der går ikke noget af mig, fordi branchen for sexlegetøj har succes. Jeg er selv kunde hos dem jævnligt, og det vil jeg blive ved med at være, hvis jeg da ellers snart kan få gang i min forretning igen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark