Ekstra Bladet

Snød abortmedic­in i kvinde i femte måned

28- årig tiltalt for grov vold mod kæreste, der mistede sit ufødte barn

- JAN SØGAARD js@ eb.dk

En kvinde, der var gravid i femte måned, aborterede pludseligt og uventet. Hun kunne ikke forstå det, fordi graviditet­en var helt normal, og hun var chokeret over at miste sit barn.

Københavns Politi mener, at hun blev udsat for en forbrydels­e.

Hendes 28- årige kæreste er nu tiltalt for bevidst at have fremkaldt aborten uden hendes vidende eller samtykke ved at have indført det abortfremk­aldende præparat Cytotec i kvindens underliv, mens parret havde sex.

Kan ikke tiltale for drab

Der er tale om en mindre stikpille, og kvinden aborterede allerede samme nat. Det var natten mellem 28. og 29. marts 2018, få timer efter at parret havde haft sex.

Den 28- årige mand, der nægter sig skyldig, er tiltalt for legemsangr­eb af særlig rå, brutal eller farlig karakter under særdeles skærpende omstændigh­eder.

Da der var tale om et ufødt foster, kan der ikke i Danmark rejses tiltale for drab.

Politiet mener, at den 28årige fik en bekendt til at købe Cytotec på et apotek i

Istanbul i Tyrkiet og sende pillerne med et kurerfirma til København, hvor pillerne blev modtaget 21. marts 2018 klokken 13.05 af en mellemmand, der overdrog dem til den 28-årige.

Ifølge anklageskr­iftet havde parret sex om aftenen 28. marts 2018, hvor han ’ på ukendt vis’ indførte Cytotec i hendes underliv, ’ hvilket medførte, at hun natten mellem 28. og 29 marts 2018 aborterede’.

Løsnede hjulbolte

Godt en måned tidligere, 18. februar 2018, stod den 28- årige mand bag et andet angreb på kvinden, mener politiet.

Han er også blevet tiltalt for at have udsat hendes liv eller førlighed for nærliggend­e fare ved at have fjernet alle hjulbolten­e på baghjulene til hendes Fiat 500 og løsnet hjulbolten­e på forhjulene.

Det udsatte hende, passagerer og medtrafika­nter for fare, hvis hun mistede kontrollen over bilen, lyder tiltalen.

Men kvinden opdagede efter kort tids kørsel i Valby, at der var noget galt, standsede og opdagede de manglende og løse hjulbolte. På det tidspunkt var hun gravid i fjerde måned.

Kvinden er i forvejen mor til to børn.

Abortmidle­t Cytotec fra medicinalf­irmaet Pfizer er egentlig udviklet til behandling af mavesår.

Men det bruges også ved legale såkaldte medicinske aborter, hvor graviditet­en afbrydes med to slags medicin, den ene Cytotec.

Retssagen mod den 28årige skal køre ved Retten på Frederiksb­erg, men er udsat grundet coronasitu­ationen.

 ?? PR- FOTO ?? Cytotec er beregnet til behandling af mavesår, men bruges også til medicinske aborter. Midlet blev kørt i Tyrkiet og sendt til Danmark, hvor den 28- årige, ifølge tiltalen, snød stikpillen i kæresten under sex.
PR- FOTO Cytotec er beregnet til behandling af mavesår, men bruges også til medicinske aborter. Midlet blev kørt i Tyrkiet og sendt til Danmark, hvor den 28- årige, ifølge tiltalen, snød stikpillen i kæresten under sex.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark