Ekstra Bladet

BECHFOR SKILLINGEN

Klubejeren k antage endnu s tørrebid af Brøndby

-

HØJ, økonomien spændt til SØGANGEN ER bristepunk­tet – og ingen ved, hvordan Superliga- klubberne kommer igennem coronakris­en.

Heller ikke i Brøndby.

Det er dog ikke meget, der tyder på, at det får klubejer og overkaptaj­n Jan Bech Andersen til at slippe rorpinden. Tværtimod.

LONDON- bosatte rigmand med det DEN hårdtslåen­de Brøndby- hjerte har været en omdiskuter­et ejer af klubben på den københavns­ke vestegn.

Der er betalt nogle kvajebajer­e, enkelte beslutning­er har været truffet mere med følelser end fornuft, men lige nu, er han den ultimativt bedste ejer, Brøndby overhovede­t kan ønske sig.

Midt i en uoverskuel­ig økonomisk fremtid, så har han hjertet, viljen – og ikke mindst pengene til at holde hånden under sin blå- gule favoritter.

Det er der brug for.

af aktierne, så er Jan MED 54,6 PROCENT

Bechs ord tæt på lov – og det kan sagtens være, a ten del bestyrelse­s medlemmer har været trætte af, at han alligevel træffer de afgørende beslutning­er, men det altså den pris, man må betale for en redningsma­nd.

Det både har han været – og er Jan Bech Andersen stadigvæk i en butik, der i den grad kæmper med en rentabel drift.

Ja, på længere sigt, så er der ingen tvivl om, at Brøndby vil være styrket med en ligeværdig partner – eller flere – til Jan Bech Andersen, men her og nu er klubben i trygge hænder hos klubkongen.

Tilmed har undertegne­de en klar fornemmels­e af, at Jan Bech Andersen ikke er færdig med at smide penge i Brøndby. I bytte for aktier, forstås.

naturligvi­s noteret sig, at JAN BECH HAR aktiekurse­n er nærmest halveret på lidt over to måneder.

Det gør selvfølgel­ig hans – store – aktiebehol­dning mindre værd, men det giver ham også en unik mulighed for at købe endnu mere op i Brøndby til en skarp pris.

På den netop overståede virtuellle generalfor­samling i Brøndby blev det også vedtaget, at klubben i en femårig periode via nye aktieemiss­ioner kan forsøge at hente op mod 285 millioner kroner. Igen en mulighed for Jan Bech til at øge sin ejerandel.

vil han så bruge en større HVAD HULEN ejerandel til? Det er jo ikke ligefrem fordi, aktierne sprøjter udbytte ud år efter år ...

Magten på de interne linjer bliver jo ikke større, og alle vil i endnu højere grad kigge på Jan Bech, når der skal findes skillinger.

En større ejerandel vil til gengæld stille Jan Bech Andersen betydeligt stærkere den dag, han vil sælge eller lukke en anden storinvest­or ind i varmen.

Med en større ejerandel, så vil klubejeren også i langt højere grad kunne kontroller­e de mulige udenlandsk­e interesser, der kunne sværme om Brøndby.

Ultimativt kunne han jo overtage samtlige aktier, afnotere Brøndby fra fondsbørse­n og derfra kontroller­e et salg.

selvfølgel­ig sværge korsets tegn HAN VIL for sig, når talen falder på salg af Brøndby, men skal vi ikke bare sige, at selv en Jan Bech Andersen kan tabe interessen for at eje en fodboldklu­b en dag.

INDTIL DA, så er buddet herfra, at rigmanden kun vil stramme sit greb om Brøndby.

Det kan selv ikke ’ Løvens hule’- profilen Birgit Aaby ændre på som nyvalgt bestyrelse­smedlem i Brøndby.

Hun vil også skulle danse efter Jan Bechs pibe …

Allan Olsen EKSTRA BLADETS SPORTSCHEF

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark