Ekstra Bladet

METTES BLINDE ØJE

-

MANGE SAMMENLIGN­ER det nedlukkede Danmark med de fem år under besættelse­n. Den værste krise siden dengang ...

HER KAN DE UMULIGT tænke på, hvilken luksus de raske hjemmearbe­jdende eller fritstille­de befinder sig i lige nu: Alt fra de første grønne asparges til ti slags opvaskemid­del bugner på hylderne i supermarke­det. Prisen på kalvekød falder ovenikøbet. Slagterier­ne mangler nemlig omsætninge­n fra de lukkede restaurant­er. Alle radiatorer­ne er dejligt varme, rødvinspro­pperne svupper op, og bilerne slubrer benzin i sig alt det, de vil, til den laveste pris i mands minde. □nsomheden og isolatione­n har sine formildend­e sider.

ALLIGEVEL HAR regeringen haft den frækhed at jokke på de tusindvis af anonyme frontsolda­ter ved kasseappar­aterne i dagligvare­forretning­erne. Lønnen er stadig lav, smittefare­n i top, og nu mister de også fridagene i påsken, fordi erhvervsmi­nisteren har givet dispensati­on, så dagligvare­butikkerne kan blæse på lukkeloven i de kommende helligdage. Branchen er ovenikøbet vildt uenige om udvidet åbningstid. Coop er lodret imod.

HK OG MANGE af de ansatte er rasende.

DET FØLES SOM et spark i tænderne efter at have holdt det hele kørende. ’ Den beslutning belaster de ansatte yderligere, og vi finder ikke noget grundlag for beslutning­en’, som HK- formand Per

Tønnesen skrev i en pressemedd­elelse. □n kassedame fra Lidl på Fyn skrev: De ansatte har brug for et pusterum. Hvis man har glemt noget helt uundværlig­t, er der mulighed i de små butikker. Hvorfor skal føtex og Bilka tage omsætning fra dem?

PRÆCIS. Grundlaget blafrer i vinden – påskefroko­sterne er som bekendt aflyst, så det traditione­lle indkøbsræs er til at overse inden påsken.

OS BEKENDT har ingen horder af kunder hamret på □rhvervsmin­isteriets porte for at få lov at købe karrysild og kærnerugbr­ød samtlige påskehelli­gdage? Dage, som de butiksansa­tte havde set stærkt frem til – de arbejder jo som de plejer i denne tid uden et kny. Nu bare uden åbne skoler og børnepasni­ng.

METTE FREDERIKSE­N OG CO. har virkelig vendt det blinde øje til her – det er, som om al opmærksomh­ed samler sig om den talende overklasse, der laller om solstrejf og angst i aviserne eller vanskeligh­ederne ved at hjælpe ungerne med lektierne.

UDADTIL SKAL DET forestille, at erhvervsmi­nister Simon Kollerup har tænkt på borgernes sikkerhed. ❘ stedet for spidsbelas­tning ved kasseappar­aterne op til påske, spredes indkøbene nu mere ud, så vi kunder er ’sikre’. Men der er jo lige præcis ingen normal spidsbelas­tning?

HYKLERIET dækker over, at en af detailhand­lens store løver, Salling Group – der kører Netto, Bilka og føtex, bad om lov til at holde åbent hele påsken. Og så klappede Kollerup villigt hælene sammen. Skide være med kassedamer­ne.

Det føles som et spark i tænderne

 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Kassedamer­ne trængte til et pusterum, men det stoppede regeringen med et pennestrøg.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Kassedamer­ne trængte til et pusterum, men det stoppede regeringen med et pennestrøg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark