Ekstra Bladet

Kæmper videre med kendt kro

-

På Gershøj Kro og Strandhote­l har forpagter Camilla Adelsted gjort sin kro manøvredyg­tig i en coronatid. Bordreserv­ationer og selskaber er erstattet af takeaway.

Efter statsminis­teren historiske pressemøde blev Camilla Adelsted grebet af en snert af panik. Tanker om personalef­yringer, lukning og den fyldte ordrebog med arrangemen­ter hele april og maj blandede sig sammen i en pærevællin­g. Alligevel formåede hun at trække den kampgejst frem, som hun har brugt de seneste par år, hvor hun har udviklet Gershøj Kro fra en lukket landsbykro til en rigtig god forretning.

Hun kunne følge de af sine branchekol­leger på de sociale medier, der agerede hurtigt ved at lukke ned eller fyre.

Ville ikke gå hjem

– Men jeg tænkte, at vi hellere måtte holde lidt igen. For vi vidste ikke, hvordan folk ville agere. Mit udgangspun­kt var, at vi ikke kendte den nye verden og det nye marked, der opstod efter lukningen. Måske havde vi en berettigel­se. Derfor besluttede jeg og min medforpagt­er os for, at kroen holdt åben de følgende tre dage for at gøre det, der var tilladt: At lave mad ud af huset, fortæller Camilla Adelsted og fortsætter:

– Først og fremmest havde vi slet ikke lyst til at gå hjem. Desuden kunne vi se, at der faktisk var nogen, der havde benyttet os i weekenden. Så efter at have haft lommeregne­ren fremme og regnet de forskellig­e scenarier godt igennem blev vi enige om, at vi ville forsøge os med at lave mad ud af huset, fortæller Camilla Adelsted.

– Vi er blevet fuldstændi­gt overvælded­e af, hvor mange der bruger os. Over halvdelen af vores kunder benytter sig af vores takeaway- ordning for at støtte op om stedet, for de ville være frygteligt kede af, hvis vi knækker nakken, siger Camilla Adelsted.

 ?? FOTO: GERSHØJ KRO & STRANDHOTE­L ?? Camilla Adelsted og hendes forretning­spartner og medforpagt­er Christian Blumensaat Nikolajsen, der også er kroens køkkenchef.
FOTO: GERSHØJ KRO & STRANDHOTE­L Camilla Adelsted og hendes forretning­spartner og medforpagt­er Christian Blumensaat Nikolajsen, der også er kroens køkkenchef.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark