Ekstra Bladet

Sælger resterne af vildt ladefund

- Bilerne bliver solgt med de dokumenter, vi har, og det er ikke ret mange

Det vakte stor opsigt i hele landet sidste år, da den nu svindelmis­tænkte bilforhand­ler Kenneth Falke satte 41 specialbil­er, som en amerikansk rigmand havde ejet, til salg på en større auktion.

Mens et af auktionens helt store tilløbssty­kker – en sjælden Porsche 911 Gemballa GTR 750 fra 2003 – f. eks. blev solgt for 1,5 mio. kr, så var det ikke alle biler, som dengang af forskellig­e årsager kom under hammeren eller blev solgt.

Men efter den fængslede Kenneth Falkes mange konkurser bliver resterne fra ladefundet – helt nøjagtigt 14 specialbil­er – nu sat til salg på en større auktion for at få kradset penge ind til kreditorer­ne.

Samlet er der krav for omkring 70 mio. kr. i de mange konkursboe­r med tilknytnin­g til Kenneth Falke. Der er dog et stykke vej op til det beløb, da de amerikansk­e biler p. t. kun vurderes til at være mellem en og 1,3 mio. kr. værd samlet set, oplyser auktionari­us Finn Campen.

Mangler papirer

Bilerne mangler således flere dokumenter, hvilket kan gøre det meget besværligt at få dem registrere­t for køberne. Hvis ikke køberne selv kan skaffe dem via de officielle myndighede­r, kan man i værste fald ende med ikke at kunne få lov at køre i den.

– Priserne på de biler afhænger meget af, hvilke dokumenter der kommer frem på dem. Bilerne bliver solgt med de dokumenter, vi har, og det er ikke ret mange, men vi arbejder på at få de forskellig­e dokumenter hjem, siger han.

– Hvis man køber en veteranbil og selv skal døje med at få papirerne hjem, så vil man også have noget for det, fastslår han.

Kommer nogle af dokumenter­ne hjem, vil prisen også stige.

– Med de data og det, vi har nu, kan jeg ikke tillade mig at vurdere dem højere, men lige så snart vi har papirerne, så stiger priserne også gevaldigt, siger han og tilføjer, at bilerne endnu ikke kan ses på Campen Auktioners hjemmeside.

 ?? FOTO: CAMPEN AUKTIONER ?? Kuratorern­e for Kenneth Falkes mange konkursboe­r er begyndt at sælge ud af den svindelmis­tænktes specialbil­er.
FOTO: CAMPEN AUKTIONER Kuratorern­e for Kenneth Falkes mange konkursboe­r er begyndt at sælge ud af den svindelmis­tænktes specialbil­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark