Ekstra Bladet

Ikke en lyd fra hospitalet

- MARIE NØRGAARD marien@ eb.dk

Det kom snigende kort før sengetid tirsdag aften. Symptomern­e var, som jeg har hørt, at de er for størstedel­en af dem, der er smittet med corona: Kriller i halsen og ondt i svælget.

Klokken 04.00 vågnede jeg og og undrede mig over, hvorfor jeg mon trak vejret gennem et sugerør. Vejrtrækni­ngsproblem­er. □ndnu et symptom.

Da jeg min ringede til min egen læge klokken 8.00, kunne jeg fortælle, at jeg også var ramt af både feber, hovedpine og en væmmelig, tør hoste.

Jeg blev henvist til Rigshospit­alets coronaklin­ik. Og jeg blev både imponeret, lettet og glad, da jeg fik at vide, at jeg højst sandsynlig­t ville høre noget inden for en time – højst to.

’Så er systemet i hvert fald ikke knækket under den kurve, vi alle sammen har set så mange gange på alle de pressemøde­r,’ tænkte jeg.

Men jeg var også så ’ heldig’ at blive syg netop den dag, hvor Sundhedsst­yrelsen udsendte nye retningsli­njer, så det nu er muligt at henvise patienter med mildere symptomer til test direkte fra egen læge.

Erkendte fejlen

Halvvejs gennem dagen havde jeg intet hørt. Jeg besluttede at ringe til min egen læge, der forundret ringede til Rigshospit­alet, som glædeligt kunne meddele min læge, at jeg skam både var blevet visiteret og testet for corona.

Min læge ringede tilbage og spurgte forsigtigt: ’ Marie, er du sikker på, at du ikke er blevet ringet op? Og ikke er blevet testet?’

Selv om jeg var ret sløj, så var jeg faktisk i stand til at huske, hvad jeg havde lavet – eller rettere ❘KK□ havde lavet – siden jeg stod op.

Rigshospit­alets coronaklin­ik måtte efterfølge­nde erkende, at jeg havde ret. Dog var det ikke der, jeg skulle testes. Det skulle jeg i Herlev. Måske var det et sted i den fordeling, at jeg var blevet ’ tabt’?

Mange har det værre

Uanset hvad hørte jeg hverken fra Rigshospit­alet eller Herlev Hospital.

Jeg håber virkelig, at det skyldtes travlhed, og at alle kræfter blev – og bliver – brugt på de svageste. Alle dem, der har meget mere brug for det end mig.

Jeg er ikke i risikogrup­pen. Jeg er ikke gammel ( 37 år), og jeg er sund, rask og i god form. Men jeg er også på Herrens mark. For svaret på den test afgør en masse ting for mig og min familie.

Der er mange ting, man kan sidde og få pulsen op over – hvilket ikke er godt, når man i forvejen lider af åndenød.

Jeg tænker på dem, der som jeg venter, men som er alene. De har sikkert haft en ulideligt lang dag. Måske er de bange, måske har de det meget værre end mig, måske mangler de svar på præcis de samme spørgsmål, som jeg har.

Marie, er du sikker på, at du ikke er blevet ringet op? Og ikke er blevet testet?

 ??  ??
 ?? PRIVATFOTO ?? Kriller i halsen og ondt i svælget. Ekstra Bladets journalist er sendt til tælling på sofaen.
PRIVATFOTO Kriller i halsen og ondt i svælget. Ekstra Bladets journalist er sendt til tælling på sofaen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark