Ekstra Bladet

Så mager er avisen nu heller ikke

-

Det er helt rigtigt, at avisen i disse coronatide­r er gået på slankekur.

Lad os prøve en sammenlign­ing af den første onsdag i april – i år og for 20 år siden. Denne onsdag var der kun 32 sider, onsdag for 20 år siden 56 sider. Hvis vi gjorde regnebrætt­et op her, så kan jeg godt forstå, at mange synes, avisen var for ’ tynd’. Men lad os se lidt på indholdet.

I 2000 var der syv sider sport, i onsdags otte. Tvprogramm­er og tegneserie­r fyldte det samme.

Forsiden i onsdags hed ’ Presset Tulle på knæ’, en rigtig god afsløring. For 20 år siden handlede den om Ritt Bjerregaar­d, der frygtede en ’ Korn- skandale’, fordi der muligvis var svindlet for 120 mio. kr i EU. Også en god historie.

Hvis man tager antallet af redaktione­lle sider, så var der 16 en halv første onsdag i april 2000, og 15 en halv første onsdag april i år.

Den store forskel er, at der i 2000 var 19 sider annoncer, i år kun tre. Coronakris­en har stort set stoppet alle annoncer – også de friske damer bagerst i avisen. I onsdags havde vi kun fem forskelli

Coronakris­en har stort set stoppet alle annoncer

ge tilbud, som fyldte en halv spalte. For 20 år siden var der flere hundrede, som fyldte fem sider.

Så skaf mig nogle flere annoncer, så skal jeg nok skaffe jer en tykkere avis.

Indtil det sker, fortsætter vi med at lave gode, skarpe og underholde­nde historier. Og faktisk flere end for 20 år siden, hvor de skrev lidt længere. I onsdags var der 22 historier i avisen, for 20 år siden 19. Tak, fordi I stadig køber avisen.

Poul Madsen

Ansv. chefredakt­ør Ekstra Bladet

 ??  ?? Nu og dengang. Ekstra Bladet 1. april 2020 og 5. april 2000.
Nu og dengang. Ekstra Bladet 1. april 2020 og 5. april 2000.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark