Ekstra Bladet

Han laver millionhan­dler fra sit skur

Bestiller trods corona- krisen verdensstj­erner til Skandinavi­en

- JOSEPHINE FONTENAY FOTO: RENÉ SCHÜTZE jofo@ eb.dk

– Min mor gennemgår en svær tid og har brug for behandling på Skejby fem dage om ugen. Derfor holder jeg mig til mit skur.

Ordene kommer fra foredragsh­olderen og eventmager­en Henrik ’ Røde’ Jensen, som i 2006 blev verdensber­ømt som ’manden, der skaffede Bill Clinton til Frederiksh­avn’. Han skal ikke risikere at blive smittet og give corona videre til sin mor.

Trods corona- krisen sidder eventmager­en aktuelt nede i sit skur i baghaven og arbejder på både politiske verdensstj­erner og Hollywood- stjerner, men hvem vil Henrik ’ Røde’ Jensen ikke ud med.

– Det er en meget langsommel­ig proces. Det tager cirka et til to år, fra jeg går i gang, til personen står her – og der er en del millioner i spil – så har jeg ikke sagt for meget, smiler den hemmelighe­dsfulde nordjyde.

I de seneste uger har foredragsh­olderen dog måttet se mange af sine events blive udskudt. Og som hos mange andre er det også noget, som vil sætte sine spor i regnskabet.

– Jeg har fået udskudt arrangemen­ter for over en million. Men heldigvis er jeg født nordjyde og har altid sat tæring efter næring. Så jeg har en god slat på bunden og kommer ikke til at gå uden vand og brød de kommende måneder.

Høgh og Laudrup var nøglen

Mange undrer sig nok over, hvordan en almindelig mand fra Frederiksh­avn kan skaffe så store personligh­eder til Danmark som Clinton og Obama. Ifølge Henrik ’ Røde’ Jensen er svaret meget simpelt: netværk, netværk, netværk.

– Mennesker interesser­er mig, så når jeg møder folk på min vej, så holder jeg kontakten. På den måde har jeg bygget et stort netværk op.

To bekendtska­ber som skulle vise sig at være særdeles behjælpeli­ge, var Lars Høgh og Brian Laudrup. De var nemlig nøglen til Bill Clinton.

– Det var igennem Lars Høgh og Brian Laudrup, at muligheden opstod. Jeg kan ikke sige mere, for så afslører jeg min forretning­smodel. Men hvis man så opfører sig ordentlig og leverer varen, så får man lov igen – og på den måde kom Obama til Kolding.

De kommende verdensstj­erner, nordjyden aktuelt arbejder på, skulle egentlig have været i efteråret 2020, men grundet corona- krisen er det hele rykket til 2021.

 ??  ?? Hver morgen og hver aften går eller løber Henrik ’ Røde’ Jensen en lang tur. Ellers bruger han også meget tid på sin terrasse, hvor han blandt andet læser bøger.
Hver morgen og hver aften går eller løber Henrik ’ Røde’ Jensen en lang tur. Ellers bruger han også meget tid på sin terrasse, hvor han blandt andet læser bøger.
 ??  ?? Henrik ’ Røde’ Jensen har i over 30 år været selvstændi­g eventmager. I 2006 fik han sit gennembrud, da han fik Clinton til Danmark.
Henrik ’ Røde’ Jensen har i over 30 år været selvstændi­g eventmager. I 2006 fik han sit gennembrud, da han fik Clinton til Danmark.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark