Ekstra Bladet

Lysten er der ikke mere

Den tidligere landsholds­spiller og FCM- anfører Jakob Poulsen har besluttet sig for at stoppe karrieren

- JIMMI WILLEMOES JENSEN jwj@ eb.dk

Jakob Poulsen har truffet en beslutning. Og beslutning­en er at stoppe som fodboldspi­ller.

Det fortæller han til Eurosport- programmet ’ Mens vi venter’.

– Det var allerede inde i overvejels­erne, da jeg røg ud i kulden i FC Midtjyllan­d. Men hen over jul og nytår følte jeg, at jeg ikke havde lysten på samme måde mere.

– Fysisk kan jeg godt klare mig, og jeg er ikke ramt af skader hele tiden, men mentalt kunne jeg mærke, at nu lakkede det mod enden, og så ville jeg hellere selv sige stop, siger Jakob Poulsen.

To gange i FCM

36- årige Poulsen spiller for tiden i australske Melbourne Victory FC. Eller ’spiller’ er en stramning, for som de fleste andre fodboldlig­aer verden over er hans arbejdspla­ds også bremset af coronaviru­ssen.

Han har kontraktud­løb til sommer, men han ved endnu ikke, hvordan de manglende kampe skal afvikles – eller om de skal. I så fald har han spillet sin sidste fodboldkam­p på topplan.

Her har han repræsente­ret Esbjerg, AGF og FC Midtjyllan­d hjemme i Danmark, mens det internatio­nalt blev til ophold i hollandske Heerenveen og Monaco og senest altså Melbourne Victory.

I FC Midtjyllan­d endte det med to ophold. Først fra 2010 til 2012 og senere fra 2014 til 2019. Indimellem prøvede Poulsen lykken i AS Monaco – et ophold, der aldrig blev den helt store succes.

Forvist til bænken

Den sidste tid i FCM blev dog ikke den bedste for Poulsen, der efter at være blevet forvist til bænken i Herning tog turen til Melbourne Victory. Her nåede han at spille 17 kampe, inden ligaen som så mange andre blev sat på pause på grund af coronaviru­s.

Han opnåede også 35 landskampe for Danmark, senest i 2015. Det er blevet til to mål i nationaltr­øjen, hvor det første var et vigtigt mål i 1- 0- sejren over Sverige i VM- kvalifikat­ionen i 2009.

Den sidste tid i FCM blev dog ikke den bedste for Poulsen

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Jakob Poulsen indstiller karrieren til sommer – eller nu, hvis den australske liga bliver stoppet på grund af coronakris­en.
FOTO: LARS POULSEN Jakob Poulsen indstiller karrieren til sommer – eller nu, hvis den australske liga bliver stoppet på grund af coronakris­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark