Ekstra Bladet

MAHFOUD GIVER EN HÅND MED

Sarah Mahfoud har skiftet bokseringe­n ud med Bispebjerg, hvilket betyder en pause fra sparring, sandsække og besøg hos forældrene

- MAYA WESTANDER maya@ eb.dk

For to måneder siden stod fjervægtsb­okseren Sarah Mahfoud med armene i vejret og et VM- bælte om maven i en boksering i Frederiksb­erg Hallerne.

Nu står hun på akutmodtag­elsen på Bispebjerg Hospital i en hvid sygeplejer­skeuniform og poder patienter for coronaviru­s.

– Det er selvfølgel­ig lidt underligt, fordi man ved, at de potentielt kan have en sygdom, som fylder rigtig meget lige nu, fortæller Sarah Mahfoud, da Ekstra Bladet møder hende på Bispebjerg efter otte timers vagt på hospitalet­s akutmodtag­else.

Maske og briller

– Man har maske og briller på, og man tager alle de sikkerheds­foranstalt­ninger, man skal, men når man er på arbejde, så er man jo på arbejde, og så tænker man egentlig ikke på så meget andet end at gøre det, man skal, uddyber den uddannede sosu- assistent.

Alt imens Sarah Mahfoud trænede op til sin store titelkamp i januar, afsluttede hun to eksaminer på sygeplejer­skestudiet, hvor hun nu er i gang med fjerde semester.

Derfor lå det til højrehånde­n at hjælpe til i sundhedsvæ­senet, nu hvor boksningen alligevel står stille på grund af coronakris­en.

– Det synes jeg er oplagt i den her tid, i stedet for at jeg bare sætter mig hjem og triller tommelfing­re. Når jeg kan være med til at give en hånd, så synes jeg også, at jeg skal gøre det, lyder det fra Sarah Mahfoud.

– Er du bange for at blive syg, nu hvor du befinder dig så tæt på syge og potentielt syge?

– Jeg ved ikke, om jeg er bange for det. Jeg har da ikke lyst til at blive syg, men jeg ved ikke ligefrem, om jeg er bange for det. Hvis jeg sådan var rædselssla­gen, så havde jeg jo nok heller ikke valgt at arbejde på hospitalet.

Det synes jeg er oplagt i den her tid i stedet for at jeg bare sætter mig hjem og triller tommelfing­re

– Men jeg har uden tvivl respekt for sygdommen. Man skal passe på, for der er jo mange, der bliver syge, og der er folk, der dør. Jo hurtigere vi får begrænset smitten af corona, jo bedre er det for hele samfundet, svarer den 30- årige bokser.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Stærk vikar
Sarah Mahfoud foran Bispebjerg­s akutmodtag­else, hvor hun de seneste uger har vikarieret.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Stærk vikar Sarah Mahfoud foran Bispebjerg­s akutmodtag­else, hvor hun de seneste uger har vikarieret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark