Ekstra Bladet

Man er psykisk påvirkeet af situatione­n

-

2020 stod til at blive et stort år for Sarah Mahfoud, der 1. februar tilkæmpede sig karrierens første VM- titel. Forhandlin­gerne om, hvem den nykronede verdensmes­ter skulle forsvare titlen imod, var allerede i gang.

Men så kom corona og lammede hele sportsverd­enen.

– Selvfølgel­ig er det ærgerligt, for nu var man lige så godt i gang, og der skal jo helst ikke gå alt for lang tid imellem kampene.

Ingen kampe, ingen penge

– Nu er boksningen lidt på standby, men når man tænker på den her situation og det, der sker lige nu, er det ligesom det mindste problem.

Uvisheden om, hvornår det bliver muligt at bokse igen, er dog også lig med økonomisk usikkerhed for Sarah Mahfoud.

– Hvis jeg ikke bokser, får jeg ikke nogen penge.

– Så jeg bliver selvfølgel­ig nødt til at arbejde. Jeg har jo regninger at betale ligesom alle andre, smiler Sarah Mahfoud.

– Når plan A ikke virker, må man tage plan B, og det er det, jeg gør nu. Jeg arbejder heldigvis i et fag, hvor der altid er brug for hænder, specielt i den her situation, uddyber hun.

– Hvordan er det at slet ikke vide, hvornår man skal i ringen næste gang?

– Nogle dage er det oka andre dage er det mega- æ gerligt. Det svinger såda lidt. Jeg synes, at man e lidt påvirket af hele det he også psykisk.

En håndbremse

– At man skal tænke så me get over, hvordan man g bærder sig, at man ikke b re kan bevæge sig fr rundt, som man plejer, o alle de ting, som man m ske ikke værdsatte helt s meget før, de betyder bar enormt meget lige nu, l der det fra Sarah Mahfou

Den 30- årige bokser o fordrer dog til, at man få det bedste ud af situatione og nyder roen og de tomm

gader for en stund.

– Det er en slags håndbremse, der bliver trukket, og så bliver man tvunget til at komme ned i gear og ikke skulle til alle mulige arrangemen­ter og stresse rundt mellem ting, fortæller Sarah Mahfoud.

Måneder i coronakaos bliver dog ingen undskyldni­ng for Sarah Mahfoud, når hun på den anden side skal forsvare sit VM- bælte.

– Selvfølgel­ig er man klar, når kampen så kommer. Det er jo heldigvis ikke sådan, at vi kun har en måned til at blive klar til kamp i. Det kommer jo til at blive sådan, at man får den forberedel­sestid, man skal have, får de rigtige sparringsp­artnere og så videre, så selvfølgel­ig bliver jeg klar.

– Hvad med kampvægten? – Jeg er faktisk i meget god vægt lige nu. Utroligt nok, jeg forstår det ikke, griner Sarah Mahfoud.

– Det er det med, at når man godt må spise alt muligt, er det ikke lige så sjovt, som når man ikke må.

Jeg arbejder heldigvis i et fag, hvor der altid er brug for hænder, specielt i den her situation

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? VM-
Der er kun gået få måneder, siden Sarah Mahfoud fik bæltet på.
FOTO: LARS POULSEN VM- Der er kun gået få måneder, siden Sarah Mahfoud fik bæltet på.
 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? – Jeg synes, at man er lidt påvirket af hele det her, også psykisk, fortæller Sarah Mahfoud.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN – Jeg synes, at man er lidt påvirket af hele det her, også psykisk, fortæller Sarah Mahfoud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark