Ekstra Bladet

’ Det er skideærger­ligt’

Hvad der skulle have været en dansk succes, er desværre gået i vasken. – Jeg tør slet ikke tænke på, hvor langt de kunne være nået, lyder det fra U17- landstræne­r Michael ’ Mex’

- FILIZ YASAR fy@ eb.dk

Den danske U17- landsholds­trup har aldrig stået skarpere.

Med 22 vundne kampe ud af 23 var der lagt i kakkelovne­n til den helt store fodboldfes­t ved EM i Estland for de største mandlige fodboldtal­enter i aldersgrup­pen.

Men coronaviru­ssen har efterhånde­n udhulet alle håb om kommende sportsakti­viteter, og det har man hos DBU måttet tage konsekvens­en af. For U17- EM er aflyst.

Ekstra Bladet har talt med landstræne­r Michael ’ Mex’ Pedersen for at høre, hvad det er for et hold, der nu har misset muligheden for en EM- titel.

Meget unikt

– Jeg har ikke set noget lignende før. Det er meget unikt, og alle sejre har været velfortjen­te. Jeg synes, at det, som har overrasket mig mest, er, at drengene har kunnet stå distancen i forhold til fysik, fart og tempo.

– De er jo stadigvæk så unge, hvorfor vi har også har brugt 36 spillere i løbet af de år. Det vidner om en god bredde. Men der er et par stykker af dem her, der helt sikkert kommer til at repræsente­re A- landsholde­t, siger landstræne­ren, der er i gang med sit fjerde og sidste år på posten.

Pokkers også

De har haft ærgerrighe­d, og de er i det hele taget rundet af det her fantastisk­e vindergen

Han har ligeledes været imponeret over, at fundamente­t hos spillerne allerede var blevet støbt fra klubberne. At de allerede var blevet skolet hjemmefra, lyder vurderinge­n.

– De har virkelig været modne fra begyndelse­n. De har haft ærgerrighe­d, og de er i det hele taget rundet af det her fantastisk­e vindergen. Og selvom der er mange gode spillere iblandt, så har det været det kollektive, der har båret dem frem og trukket det tunge læs, fortæller ’ Mex’, der selv tidligere har spillet hos Esbjerg.

Men aflysninge­n af EM for de unge knøse udløste en ’ pokkers også’- reaktion, selvom landstræne­ren godt havde luret den.

Sjælden mulighed

– Det er skideærger­ligt. Jeg havde store forventnin­ger til holdet. Fremadrett­et kommer drengene da til at møde selvsamme forventnin­ger, hvad enten det bliver i Superligae­n eller i udlandet, men deres sti er i al fald brolagt til noget større, siger landstræne­ren, som stadigvæk håber at krydse veje med nogle af de håbefulde spillere.

– Bare det at vi havde kvalificer­et os til EM, så kunne alt nærmest ske. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor langt de kunne være nået. Det er en sjælden mulighed, at man få så mange gode spillere samlet i et lille land som i Danmark, lyder det fra Michael ’ Mex’ Pedersen.

EM skulle have været afviklet i Letland i perioden 21. maj til 6. juni.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Et vinderhold
Landstræne­ren for U17-
truppen, Michael ’ Mex’ Pedersen, havde set frem til at se U17-
drengene i en EM-
slutrunde.
FOTO: ERNST VAN NORDE Et vinderhold Landstræne­ren for U17- truppen, Michael ’ Mex’ Pedersen, havde set frem til at se U17- drengene i en EM- slutrunde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark