Ekstra Bladet

FIFA fægter i blinde

-

– fodboldens verdensFIF­A forbund – kæmper i disse timer, dage og uger på at strikke den internatio­nale matchkalen­der sammen, men på grund af coronapand­emien er det som at fægte i blinde.

var der optimiTIDL­IGERE ster, der troede på, at fodbolden i Europa kunne genoptages i maj. Det er der ikke længere meget, der tyder på.

det europæiske

NU TALER fodboldfor­bund, UEFA, om, at man må bruge juli og august til at spille de nationale ligaer færdige. De daglige voldsomt høje dødstal i lande som Italien og Spanien gør det dog svært at tro på, at det bliver en mulighed.

vanskelige­re bliver ENDNU det at få afviklet de resterende kampe i Champions League og Europa League. Der bliver stor forskel på, hvornår fodbolden kan komme i gang i de enkelte lande, og de mange rejserestr­iktioner gør det heller ikke lettere.

havde FIFA videoTORSD­AG møde med repræsenta­nter fra spillernes fagforenin­g, FIFPro, med klubbernes organisati­on, ECA, og med De Europæiske Ligaer for at finde løsninger på de milliardta­b, fodbolden lider på grund af coronaen. FIFA er klar med en hjælpepakk­e, men hvordan pengene skal fordeles, er endnu uvist.

havde FIFA sat konFREDAG føderation­erne i stævne for at se på muligheder­ne for at få afviklet de forskellig­e turneringe­r for landshold. Foreløbig er al landsholds­fodbold lagt til side for at gøre plads til ligafodbol­den, og det er tvivlsomt, om vi får landskampe at se før til september.

skal FIFA bruge WEEKENDEN til endnu et forsøg på at strikke en matchkalen­der sammen. Der skal nok komme et bud på en løsning, men sådan som coronaen stadig hærger, kan alt blive ændret igen efter påske. Ingen kan komme med et ædrueligt bud på, hvornår vi igen kan opleve det smukke spil på vores stadioner.

 ??  ?? EKSTRA BLADETS SPORTSKOMM­ENTATOR
EKSTRA BLADETS SPORTSKOMM­ENTATOR
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark