Ekstra Bladet

Nyansat dummede sig: Nu tilbagekal­der Lamborghin­i flere biler

- TEKST: NIELS FRIIS

For en bilinteres­seret må det være lidt af en drøm at få lov at arbejde hos Lamborghin­i.

Men for en nyansat Lamborghin­i- medarbejde­r udviklede drømmen sig til et regulært mareridt.

Medarbejde­ren installere­de nemlig låsemekani­smen på 26 Aventador SVJ- modeller forkert, hvorfor ejerne potentielt kunne blive låst inde i bilerne, og derfor bliver de nu tilbagekal­dt, så fejlen kan blive rettet.

Det skriver flere medier, blandt andre Bil Magasinet og DriveTribe, på baggrund af en officiel tilbagekal­delse fra National Highway Traffic Safety Administra­tion ( NHTSA).

ÅRSAGEN TIL TILBAGEKAL­DELSEN af de 26 eksemplare­r af den heftige Lamborghin­i Aventador SVJ er, at låsemekani­smen til det indvendige dørhåndtag, som på SVJ blot er en strop, er fejlmonter­et, hvorfor dørhåndtag­et måske ikke virker, så man ikke kan åbne døren.

Foruden selve praktikali­teten omkring det, udgør det også en sikkerheds­mæssig risiko, hvis døren ikke kan åbnes hver gang – f.eks. i tilfælde af uheld. Mediet Motor1.com fortæller, at Lamborghin­i mistænker en nyansat medarbejde­r på fabrikken i Sant’Agata for at have begået den alvorlige fejl.

– I forbindels­e med produktion­en har en ikke- uddannet ny operatør muligvis ikke monteret kablet i de indvendige dørhåndtag på korrekt vis, oplyser Lamborghin­i i tilbagekal­delsen til NHTSA.

Aventador SVJ er en specialudg­ave af den almindelig­e Aventador, der skal bygges i 800 eksemplare­r som coupé. SVJ har en 6,5- liters V12- motor, der producerer 770 hk. Lamborghin­i vil tage direkte kontakt til ejerne af de 26 biler. Historien melder ikke noget om, hvorvidt fejlen fik betydning for medarbejde­rens fremtid hos det italienske firma.

 ?? FOTO: LAMBORGHIN­I ?? 26 eksemplare­r af Lamborghin­i Aventador SVJ tilbagekal­des.
FOTO: LAMBORGHIN­I 26 eksemplare­r af Lamborghin­i Aventador SVJ tilbagekal­des.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark