Ekstra Bladet

MORS LEKTIECAFÉ

HVORDAN ER DET AT BLIVE UNDERVIST HJEMME: Corona- krisen har gjort Tina til hjælpelære­r for fire børn, der bliver vartet godt op, men stadig skal møde til tiden

- CASPER HJORTH FOTO: PER RASMUSSEN chh@ eb.dk

Landet over sidder tusindvis af forældre og forsøger at huske alt fra den lille tabel til det periodiske system. De er nemlig blevet hjælpelære­re, fordi skolerne er corona-lukkede.

En af dem er Tina Schwartz Stentebjer­g, der er mor til fire børn.

– Efter at have fået det digitale op at køre, så fungerer det faktisk fint, siger den selvstændi­ge stresskons­ulent, der også er jobformidl­er i Lolland Kommune.

– Jeg synes uden tvivl, at det er sjovest at hjælpe børnene i sprogfag og historie. At stave og analysere tekster er noget af det, jeg selv er bedst til. Jeg har aldrig været skarp til matematik, så her kommer jeg på dybt vand nogle gange, erkender Tina, hvis evner bliver testet fra 3. klasse til 1. g.

Inspireret

– Min gamle lærer Alex fra Dannelunde Skole er en stor inspiratio­n for mig. Han var den første lærer, jeg oplevede, der så os som forskellig­e små mennesker med de styrker, vi hver især havde.

Til børnenes tilfredshe­d er hjemmebag en af Tinas egne styrker, så der bydes ikke kun på ligninger og tekstanaly­se ved middagsbor­det, hvor mødetiden er klokken otte om morgenen:

– Mit bedste råd til andre hjemmelære­re er, at det er vigtigt, at børnene får deres normale søvn. Ellers fungerer det ikke næste dag.

– Får dine børn påskeferie nu?

– De store har nogle opgaver, som de skal have indhentet. De må selv styre tiden. Der er i hvert fald ingen mødepligt ved bordet.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Hannah tv. har gang i tastaturet ved det kombinered­e skole- og middagsbor­d, mens mor Tina holder humøret højt i den sammenbrag­te klasse med et godt grin.
FOTO: PER RASMUSSEN Hannah tv. har gang i tastaturet ved det kombinered­e skole- og middagsbor­d, mens mor Tina holder humøret højt i den sammenbrag­te klasse med et godt grin.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark