Ekstra Bladet

FORBRUGERR­ÅDET: Der er en risiko

-

Uanset om man køber gavekort for at gøre en god handel eller for at støtte lokalt, skal man huske på, at der altid er en risiko ved at købe gavekort. Sådan lyder det fra Forbrugerr­ådet Tænk.

– Det er rigtig fint, at man vil støtte op om butikkerne, men man skal være klar over, at der er en risiko for, at pengene kan gå tabt i de her tider. Der er altid en risiko ved at købe gavekort, men den er nok mere præsent nu, hvor virksomhed­erne er spændt hårdere for, og der måske også udbydes flere gavekort, siger Martha Nør Kjeldsen, der er seniorjuri­st i Forbrugerr­ådet Tænk.

HVIS FØRST EN virksomhed går konkurs, vil det nemlig være svært at få sine penge ind igen. Man skal som udgangspun­kt anmelde sit krav i konkursboe­t på lige fod med alle andre kreditorer. Hvis der er penge i boet, vil man typisk få en procentdel tilbagebet­alt af sit krav.

– Det vil desværre ofte være ret håbløst at få sine penge igen, hvis virksomhed­en går konkurs. Der vil ikke være penge til alle kreditorer, for så var virksomhed­en jo ikke gået konkurs. Man bliver bare en i rækken af folk, der har penge til gode, siger Martha Nør Kjeldsen.

Dog gælder der andre regler, hvis man har købt gavekortet med Mastercard eller et lignende internatio­nalt kreditkort, som i nogle tilfælde giver konkursdæk­ning. I så fald skal man kontakte sin bank og høre om muligheder­ne for at få pengene retur.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark