Ekstra Bladet

Usikkerhed­en gør mig bange

-

Susanne Andersen, 58 år, frisør, Egå

– Jeg er sendt hjem og har isoleret mig fuldstændi­g – undtagen når jeg løber en tur på stranden eller køber lidt ind på tidspunkte­r, hvor der er færrest mennesker. Ellers foregår min kontakt til min familie og barnebarn kun via mobil, Facetime og Snapchat. Min måde at opleve verden på er nu gennem nyhederne, men det er meget hård kost, så jeg forsøger at minimere det til kun én gang om dagen.

– Jeg føler ofte en snurren af angst. Jeg er bange for, hvad der vil ske i morgen og i fremtiden. Jeg er bekymret for mine forældre, der er 80 og 83 år og derfor er i risikogrup­pen – for min familie og min nevø, der tog på sit livs rejse til Peru og nu ikke kan komme hjem.

– Også økonomien bekymrer mig, for jeg ved ikke, om jeg overhovede­t har et arbejde at komme tilbage til. Jeg bor alene, så hvad sker der, hvis jeg bliver syg? Det er al den usikkerhed, der gør mig bange. Jeg falder i nogle huller, hvor bekymringe­rne vælter ind over mig, men så er det godt at tale med min familie.

– Det hjælper mig også meget, at jeg hver morgen lægger en plan for, hvad jeg skal have lavet i løbet af dagen, hænger den på køleskabet og efterhånde­n krydser af. Det kan være rengøring, pudse vinduer – alt muligt. Det afleder mine tanker, og jeg kan nyde det synlige resultat. Det kan jeg varmt anbefale til alle dem, der som jeg, også pludselig kan føle sig overvældet af bekymringe­r og angst, som kan være svær at slippe.

 ??  ?? Susanne Andersen, 58 år, frisør. Egå ved Aarhus.
Susanne Andersen, 58 år, frisør. Egå ved Aarhus.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark