Ekstra Bladet

HJERNEFORS­KERENS RÅD:

-

Skaf dig nogle vaner

Find kvalificer­ede mennesker, og hold dig til deres råd, og sæt det i system. F.eks. omkring håndvask, så du altid vasker hænder, når kommer hjem udefra – inden du begynder at røre ved dørhåndtag­ene, også inden du laver mad, når du har været på toilettet etc. Og vask dem grundigt, det tager et minut. Så ved du, det er i orden, og du har gjort noget, der virker.

Husk på,

at det, der er farligt i den her situation, er, at det bliver så voldsomt, at hospitalsv­æsenet bryder sammen, men der bliver gjort ting for at forhindre det, og at det indtil nu ser det ud til at virke. Og husk, at hvis vi gør det, som myndighede­rne siger, så har vi faktisk en enorm mulighed for at påvirke udviklinge­n. Vi er ikke magtesløse.

Begræns dit medieforbr­ug

Medier har primært fokus på de værste tilfælde. De taler til vores følelser, og vi bliver nervøse af at følge nyhedsstrø­mmen konstant, men vi bliver ikke altid klogere. Har man behov for at være orienteret, bør man derfor kun tjekke medierne én gang om dagen.

Tænk på,

at det gode ved det her er, at fordi det kommer til at koste så mange penge, vil man internatio­nalt gøre rigtig meget for at undgå, det sker igen – og man vil være langt bedre forberedt, når det kommer. Og tænk på, hvilken gave det er at bo i et land som Danmark med et offentligt sundhedsvæ­sen, som, på trods af fejltagels­er, fungerer på et højt niveau og har en masse resurser. Til forskel fra de fattige lande.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark