Ekstra Bladet

Staten tjener 1,4 milliarder på ny Storebælt- rekord: – Det er en malkeko

- TEKST: NIELS FRIIS

Vi er glade for at passere Storebælts­forbindels­en i vores køretøjer, og 2019 var ingen undtagelse.

Faktisk satte vejtrafikk­en over Storebælt ny årsrekord med 13,3 millioner køretøjer på ét år.

Lastbiltra­fikken gik frem med 2,1 procent, mens personbilt­rafikken steg med 1,8 procent.

I gennemsnit passerede mere end 36.000 køretøjer Storebælts­forbindels­en hvert døgn i 2019.

Det oplyser Sund og Bælt i en pressemedd­elelse.

Indtægtern­e fra vejtrafikk­en over Storebælt var på 2,9 milliarder kr., og det er cirka 1,5 procent mere i forhold til 2018.

– Trafikken sætter rekord på Storebælts­broen igen i 2019 og bidrager til en stigning i indtægtern­e, selvom der hen over året er en faldende tendens i væksten for både erhvervs – og fritidstra­fik. Sammen med reducerede driftsomko­stninger og lav rente betyder det, at vi får et tilfredsst­illende årsresulta­t. Vi kan således både betale et udbytte til staten på cirka 1,4 milliarder kr. og afdrage 0,9 milliarder kr. på gælden i A/ S Storebælt, siger Mikkel Hemmingsen, Sund & Bælts adm. direktør, i pressemedd­elelsen.

STATEN FIK ALTSÅ et større økonomisk udbytte, end der blev afdraget på gælden. For A/ S Storebælt betyder årets resultat, at selskabet afdrager 0,9 milliarder kr. på den rentebæren­de nettogæld, som ved udgangen af 2019 er 18,9 milliarder kr. Gælden ventes at være betalt i år 2032.

Netop statens udbytte vækker kritik fra FDM.

– Storebælts­broen er et skoleeksem­pel på en betalingsv­ej, der begynder som et brugerfina­nsieret projekt, men med tiden ender som økonomisk malkeko. Det er ikke bare i strid med den oprindelig­e aftale omkring broen, men også til skade for mobilitete­n og den langsigted­e samfundsøk­onomi, siger Torben Lund Kudsk, afdelingsl­eder i FDM, til bilorganis­ationens hjemmeside.

Sund og Bælt oplyser desuden, at forventnin­gerne til resultatet for 2020 er blevet meget usikre som følge af coronaviru­sudbruddet, og at det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at vurdere de økonomiske konsekvens­er som følge heraf.

 ?? FOTO: SIMON FALS ?? Staten tjente i 2019 næsten to milliarder kroner fra trafikken over Storebælts­forbindels­en, og det vækker kritik fra FDM.
FOTO: SIMON FALS Staten tjente i 2019 næsten to milliarder kroner fra trafikken over Storebælts­forbindels­en, og det vækker kritik fra FDM.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark