Ekstra Bladet

10 GRATIS GLÆDER

-

Czarens Hus 5Det

er et bindingsvæ­rkshus fra 1690’erne centralt i Nykøbing Falster. I nutiden er der indrettet restaurant i huset. Det er dog sket med stor respekt for fortiden. Det er med originale lysekroner, høje paneler og gulddekora­tioner. Huset er opkaldt efter zar Peter den Store, der besøgte stedet i 1716.

Marielyst Strand 1Her er mere end 15 km. smuk strand med hvidt sand og skønne klitter. Marielyst By har udviklet sig meget i de seneste år de sidste år, specielt efter et stort torv er blevet samling for byen og stranden.

Hestehoved­et Strand 2Det er her du oftest finder Danmarks varmeste badevand, der ligger ud til Nakskov Fjord. I 2018 nåede temperatur­en op på 28 grader for badevandet. Det er en børnevenli­g strand tæt på Nakskov.

Nysted Havn 3Der er direkte udsigt til Noret og Aalholm Slot, og det er et hyggeligt sted med de små, svenskrøde træhuse.

Kaj Munk statuen 4Den store, berømte digter, præst og skuespilsf­orfatter blev en central figur i kampen mod den tyske besættelse. Han er født i Maribo og på byens torv finder man en statue som minde om ham.

Bandholm badeanstal­t 6Badeansta­lten ligger på Bandholm Havn lige ved siden af færgelejet til Askøfærgen. Der er 16 kabiner og to badebroer på det, der betegnes som Danmarks ældste havbadeans­talt.

Cykeltur på Lollands dige 736 km kan du cykle eller gå på det flotte, velholdte dige på Lollands sydkyst. Det er et sted for cyklister, der hader kuperet terræn. For på turen møder du ingen bakker.

Gedser Odde 9Det

er Danmarks sydligste punkt. Den største attraktion her er alle de fugle, der befinder sig i området, hvor man også kan besøge fuglestati­onen. Forår og efterår er der trækfugle i tusindvis. Det er stedet, hvor der fanges flest fugle i Danmark.

Olsen Bandens gule palæ 8Det

gamle trætårn har lokket rekordmang­e besøgende til Gedser Remise, hvor man kan se den historiske bygning. Bygningen spiller en vigtig rolle i ’ Olsen Banden på Sporet’ fra 1975.

Maribo Domkirke

10 Kirken fra 1400- tallet blev opført efter Maribo Kloster. Siden blev det omdannet til en domkirke. Kirken er smukt beliggende ud til Maribo Sø. Klokkerne ringer ved solop- og nedgang samt 10, 12, 14 og 17. Den specielle ringeskik har stået på i flere århundrede.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark