Ekstra Bladet

Gratis mozzarella skabte trafikkaos

- CECILIE GULDBERG cg@ eb.dk

Tilbuddet var særdeles populært og gav lange køer.

I kampen mod madspild havde pizzakæden Gorm’s annonceret, at man i går mellem klokken 14 og 16 kunne komme til Herlev og hente en til to kasser med gratis mozzarella, der ellers skulle kasseres.

Og der var åbenbart rigtig mange danskere, der manglede ost til lørdagens pizzaer, for arrangemen­tet skabte massiv kø i området, og udlevering­en måtte således gå i gang før tid. Allerede otte minutter efter, at udlevering­en skulle være startet klokken 14, meldte kæden udsolgt på sin Facebook- side.

– Vi er temmelig overvælded­e. Vi havde slet ikke forestille­t os, at det ville gå amok på den her måde, fortæller direktør i Gorm’s, Christian Madsen, til Ekstra Bladet.

Tidligt ude

En af dem, der var mødt op for at hente ost, var Per Raaschou. Han var kommet i god tid.

– Jeg var der 12.30, fordi jeg tænkte nok, at der ville komme mange. Politiet kom også, og derfor var de nødt til at åbne før tid, fortæller Per Raaschou.

Københavns Vestegns Politi bekræfter overfor Ekstra Bladet, at de var til stede med flere betjente i området.

– Der var åbenbart rigtig mange, der havde hang til det her ost. Det var mest de trafikale problemer, vi skulle hjælpe med at få styr på. Det ser voldsomt ud på billederne, men vi vurderer, at folk generelt har været gode til at holde afstand. Restaurati­onens ansatte var også rigtig gode til selv at hjælpe til, at der blev holdt afstand, siger vagthavend­e Thomas Christense­n til Ekstra Bladet.

Massiv trafik

Uheldigvis foregik udlevering­en af osten på samme vej, som genbrugsst­ationen i byen ligger på, og netop genbrugsst­ationer har også været et stort trækplaste­r for mange danskere på det seneste. Trafikken i området var derfor massiv. Det viser flere billeder, som

Ekstra Bladet har fået tilsendt.

– Der var rigtig meget trafik på vejen, det må man sige, men selve udlevering­en fungerede rigtig fint, fortæller Per Raaschou.

Han fortæller videre, at personalet havde både masker og handsker på, og at de gjorde, hvad de kunne, for at folk holdt afstand.

– Hvad skal du egentlig bruge alt det ost til?

– Vi har pizzaovn udenfor på terrassen, så vi skal have lavet nogle pizzaer og caprese salat, fortæller Per Raaschou med et grin.

Coronapaus­e

Direktør i Gorm’s, Christian Madsen, mener, at den store interesse kan være tegn på, at danskerne trænger til en coronapaus­e.

– Det kan jo være et udtryk for, at folk trænger til luft. Der var generelt en rigtig god stemning derude. Der var sågar folk, der kom og afleverede chokolade til os. Selvfølgel­ig er der også nogen, der er ærgerlige, fordi vi var nødt til at starte før tid. Men vi gjorde kun det her i god tro, siger Christian Madsen.

Han fortæller endvidere, at de også har afsat en del overskyden­de mad til forskellig­e institutio­ner.

Vi vurderer, at folk generelt har været gode til at holde afstand

 ?? FOTO: PER RAASCHOU ??
FOTO: PER RAASCHOU
 ?? FOTO: PER RAASCHOU ?? Per Raaschous fangst. Hver person fik udleveret en til to kasser.
FOTO: PER RAASCHOU Per Raaschous fangst. Hver person fik udleveret en til to kasser.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark