Ekstra Bladet

OVERDÆNGED­E 23-ÅRIGMED SLAG OG SPARK

Tre danske bandefolk er fængslet i Sverige tiltalt for grov vold. Taxichauff­ør filmede optrinnet

- JAN SØGAARD js@ eb.dk

En 35 sekunder lang video, der blev optaget af en taxichauff­ør, skal fælde tre danskere for et groft overfald på en 23- årig mand på Bergsgatan i Malmø.

Danskerne, to 20- årige og en 21- årig, var sammen med en 20- årig svensk ven på diskotek og restaurant natten til 29. februar i år, da de fire i fællesskab – ifølge tiltalen – kastede sig over den 23- årige for øjnene af adskillige chokerede vidner i Malmøs natteliv.

Offeret blev overdænget med knytnævesl­ag og spark, også mens han lå kvæstet nede på asfalten. Volden blev optaget på taxichauff­ørens mobiltelef­on, og optagelsen er nu svensk politis vigtigste bevis mod de fire unge mænd.

Nægter sig skyldige

Danskerne, der er af anden etnisk oprindelse, har relation til bande- miljøet i Odense, og ifølge Kvällspost­en knyttes flere af de nu tiltalte til det hårde kriminelle miljø i Malmø.

De fire tiltalte, der sidder varetægtsf­ængslet i Malmø, nægter sig skyldige. De stilles for Malmö Tingsrätt senere på foråret.

Frifundet for skyderi

To af de tiltalte danskere blev i december sidste år frifundet sammen med tre andre tiltalte ved Retten i Odense for et banderelat­eret skyderi på Bøgetorvet i Vollsmose 20. februar 2019.

Her blev der åbnet ild mod en 30- årig far, der sad bag rattet i sin bil med sin fire- årige søn på passagersæ­det. Der blev affyret tre skud, men ingen af dem blev ramt.

Politiet mente, at skyderiet var led i en langvarig væbnet konflikt mellem to familiekla­ner i Vollsmose, den ene med udspring i den nedlagte bande Black Army.

Uenige nævninger

Et uenigt nævningeti­ng i Odense mente, at det ikke kunne bevises, at der var skudt med skarpt, men muligvis med løse skud, og derfor blev de fem tiltalte frifundet. Fire nævninger mente, at skuddene var skarpe og ville dømme dem.

Ifølge tiltalen dengang var det den 21- årige, der nu er fængslet i Malmø, som affyrede skuddene. Selvom han blev frifundet for at have skudt med skarpt, blev han dog idømt fire måneders fængsel for trusler i forbindels­e med episoden.

Da han havde siddet varetægtsf­ængslet siden februar, blev han straks løsladt.

 ?? POLITIFOTO ?? Hårdhændet
Her ligger offeret på gaden, mens voldsmænde­ne går løs på ham. Svensk politi har identifice­ret den af voldsmænde­ne, der er markeret i den røde ring. .
POLITIFOTO Hårdhændet Her ligger offeret på gaden, mens voldsmænde­ne går løs på ham. Svensk politi har identifice­ret den af voldsmænde­ne, der er markeret i den røde ring. .

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark