Ekstra Bladet

Kørte fra Odense for at gå i byen i Malmø

- Da jeg ligger ned, fortsætter de med at slå og sparke mig i hovedet og maven

Overfaldet på den 23- årige i Malmø skete kort tid efter, at de tre danskere og deres 20- årige svenske ven sammen med en femte svensker var kørt fra Odense over Øresundsbr­oen til Malmø for at gå i byen.

De kørte i en lejebil og kom til Malmø cirka 03.40, hvor de først gik på diskotek Babel. Her var de kun et kvarters tid, før de gik ind på restaurant Jalla Jalla for at spise kebabrulle­r.

Her satte de sig udenfor, og ifølge de tiltaltes forklaring­er startede tumult med tre- fire fulde og provokeren­de polakker. Det hele endte ifølge de tiltalte i et større slagsmål.

De afviser, at de deltog i overfaldet på den 23- årige, men ifølge anklager Magnus Pettersson viser videooptag­elsen, at de i forening gik løs på den 23- årige med slag og spark.

Trampet i hovedet

Ifølge tiltalen, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, bliver den 23- årige først udsat for en serie slag og spark, så han falder om på gaden.

Her bliver han holdt fast, mens de fire giver ham et stort antal slag og spark mod hovedet og overkroppe­n. Han bliver også trampet af den svenske 20- årige tiltalte, og to af de tiltalte går også til angreb på et vidne, som forsøger at stoppe overfaldet.

Flere gange løber de tiltalte igen hen til den liggende 23- årige og tramper ham i hovedet og på overkroppe­n.

Den 23- årige endte med skader i hovedet, en brækket næse og skader på overkroppe­n, men han var ikke i livsfare.

Også to venner til den 23årige blev angiveligt udsat for vold, men dette er ikke omfattet af tiltalen mod de fire.

– Personerne har udvist særlig hensynsløs­hed og råhed ved i overtal at have udøvet gentagen kraftig vold mod hovedet og overkroppe­n på en liggende person, som ikke har haft mulighed for at forsvare sig, siger anklager Magnus Pettersson til Kvällspost­en.

En politipatr­ulje stoppede de nu tiltalte på vej væk fra Bergsgatan, og de blev anholdt.

Politiet sikrede sig blandt andet deres tøj, og ud fra deres påklædning – som de straks blev fotografer­et i på politistat­ionen – kan politiet ud fra taxichauff­ørens video fordele deres roller i overfaldet.

Politiet har også beslaglagt de fire tiltaltes sko til analyse for dna og blod fra offeret.

’Jeg kunne intet gøre’

Det 23- årige offer har forklaret, at han havde været på en natklub sammen med en bekendt, og at de gik hen på en kebab for at købe energidrik­ke. De skulle til at sætte sig ind i en taxa, da en flok ’ arabere’ angreb dem uden nogen anledning.

– Jeg kunne intet gøre. Alle slog mig, og jeg faldt om. Da jqg besvimede. Jeg fik hjælp af en vagt til at komme op, og så kom ambulancen, forklarer den 23årige i en politi- afhøring.

Straks inden overfaldet var den 23- årige blev kontaktet af en af overfaldsm­ændene, der spurgte ham om noget. Han forstod ikke sproget og svarede blot ’ inget problem’. Derefter gik flokken løs på ham, forklarer han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark