Ekstra Bladet

Digital rengøring sparer dig penge

GUIDE: Overvej at skifte til et billigere mobilabonn­ement uden dyr udlandsdæk­ning

- HEINE JØRGENSEN heine@ eb.dk

De bedste råd kommer ofte fra dem, der selv har prøvet rådet. Når det gælder søndagens techtema om ’digital rengøring’ i dyre abonnement­er, har jeg taget min egen medicin og skiftet et dyrt mobilabonn­ement med udlandsdæk­ning til et rent dansk til godt en tredjedel af prisen.

Logikken er til at få øje på med udsigten til, at mange danskere de kommende måneder ikke får mulighed for at bevæge sig uden for landets grænser.

Kontant har jeg derfor landet et abonnement til 100 kroner om måneden for rigelig med data og taletid, men altså uden mulighed for at roame.

Det er vel at mærke et abonnement, der kan opsiges på en måned og skiftes tilbage til et dyrere med udlandstel­efoni, når det igen er relevant.

Nemt med eSIM

Den samlede gevinst afhænger naturligvi­s af, hvor meget du betaler i dag. Forudsætni­ngen er også, at du er ude af binding og kan ’slippe ud af saksen’.

Men mit bud er, at mange lige nu betaler for meget, fordi de absolut intet forbrug af udlandstel­efoni har og faktisk har en mulighed for at skifte.

Og det er nemmere, end du tror. Du kan nemlig tage dit mobilnumme­r med dig og i løbet af få dage få det overført til et nyt simkort.

Har du en nyere telefon, primært fra Apple, slipper du hos flere af teleselska­berne samtidig på at vente på simkortet.

I stedet lægges nummeret på et digitalt simkort, eSIM, hvilket jeg udnyttede og derfor i løbet af nogle minutter var parat til at få

Mit bud er, at mange lige nu betaler for meget, fordi de absolut intet forbrug af udlandstel­efoni har

overført nummeret fra mit gamle til det nye teleselska­b.

Dyr streaming

Et andet område, hvor digital forårsreng­øring kan spare dig penge, er de mange streamingt­jenester, der nemt koster 100 kroner eller mere om måneden. Da flere af tjenestern­e har kørt eller kører med tilbud om at prøve dem billigt de første måneder, kan man nemt glemme dem og den forhøjede regning, som pludselig bliver trukket.

Et godt princip er derfor, at man en gang om måneden vurderer, om tjenesten bliver brugt og stadig er pengene værd.

Jeg har som hovedregel, at hvis tjenesten ikke har givet værdi mindst et par gange om ugen, er det tid til at overveje en opsigelse.

Mange tjenester fordeler samtidig deres nyheder hen over året, hvilket kan give to- tre årlige pauser på et abonnement ekstra mening for dig som kunde.

 ?? FOTO: CHRISTIAN HARTMANN/ RITZAU SCANPIX ?? Digitale tjenester er som forsikring­er, banker og kabel- tv: Hvis du ikke holder øje med dem, ender de med at blive en dyr, fast udgift, som du ofte får alt for lidt ud af.
FOTO: CHRISTIAN HARTMANN/ RITZAU SCANPIX Digitale tjenester er som forsikring­er, banker og kabel- tv: Hvis du ikke holder øje med dem, ender de med at blive en dyr, fast udgift, som du ofte får alt for lidt ud af.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark