Ekstra Bladet

SÅDAN HAR ’CORONA- MINISTRENE’ KLARET DEN

Det værste venter forude, vurderer Hans Engell

- De andre synes simpelthen, at Mette Frederikse­n kører hele showet

86,3 pct. af vælgerne synes ifølge Voxmeter, at Mette Frederikse­n og hendes regering har håndteret coronakris­en flot. I denne weekends Gallup står S til at få 32,0 pct. af vælgerne. Så i forhold til vælgerne er regeringen kommet fint igennem.

Det kniber mere med de andre partier. Her begynder kritikken af, at både røde og blå føler sig for lidt og for sent inddraget at tage til i styrke.

De andre synes simpelthen, at Mette Frederikse­n kører hele showet og Folketinge­t bliver præsentere­t for hastelovgi­vning, som indimellem ventes vedtaget på få timer. Tålmodighe­den på Borgen er ved at være slidt. Men ikke i vælgerkorp­set.

Økonomisk stagnation

Og krisen er langt fra slut. Forude venter sandsynlig­vis det værste med både et og to år præget af økonomisk stagnation, arbejdsløs­hed og en coronaviru­s, som ikke bare forsvinder fra måned til måned, men fortsat vil levere smittede og hospitals- indlagte patienter.

I regeringen har det været en lille kreds af ministre, som sammen med Mette Frederikse­n og hendes to topfolk, stabschef Martin Rossen og departemen­tschef Barbara Bertelsen, har skullet håndtere krisen. I inderkreds­en er også sundhedsmi­nister Magnus Heunicke og justitsmin­ister Nick Hækkerup plus forskellig­e andre topembedsm­ænd.

Men hvordan har de centrale ’ corona- ministre’ så klaret den første måned med krisen i fuldt udbrud?

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Det er mig, der bestemmer her
Statsminis­ter Mette Frederikse­n leder alle de væsentlige møder og træffer de endelige beslutning­er.
FOTO: ANTHON UNGER Det er mig, der bestemmer her Statsminis­ter Mette Frederikse­n leder alle de væsentlige møder og træffer de endelige beslutning­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark