Ekstra Bladet

NU SKAL JEG VENTE MINDST 100 DAGE MERE

SELVMORDSH­OVEDPINE: Brian fik aflyst en operation, der skulle give ham lindring efter et års sygemeldin­g

- THOMAS GÖSTA SVENSSON JONAS SKOV NIELSEN Det var en spand koldt vand i hovedet at få operatione­n aflyst

Onsdag morgen 1. april skulle Brian Jeppesen have ligget under kniven hos kirurgerne på Aarhus Universite­tshospital.

Her ville lægerne udføre en komplicere­t operation i Brians brystkasse og nakke, der måske kunne have lindret ham for nogle af de ulidelige smerteanfa­ld, han dagligt plages af.

Men 18. marts dumpede et brev ind i Brians e- Boks.

Ramt af coronakris­en

’ På grund af situatione­n med coronaviru­s er vi desværre nødt til at udsætte din aftale til operation 1. april,’ står der i brevet.

Ligesom tusindvis af andre danskeres operatione­r er indgrebet aflyst på grund af sundhedsvæ­senets nye prioriteri­ng under coronakris­en.

Al behandling, der ikke er af livreddend­e eller akut karakter, er indstillet for at frigøre kræfter til at bekæmpe den frygtede pandemi, der har lagt sundhedsvæ­snet i flere sydeuropæi­ske lande ned og resulteret i titusindvi­s af dødsfald.

Paralysere­s af smerte

I præcis et år har Banedanmar­k- mekanikere­n været sygemeldt.

Dagligt plages han af voldsomme hovedpinea­nfald, som fuldstændi­g paralysere­r ham.

Brian lider af Hortons hovedpine. Lidelsen har fået tilnavnet ‘ selvmordsh­ovedpine’, fordi den er så smertefuld, at patienter overvejer selvmord.

Når anfaldene rammer, bliver alt sort. Brian kan intet høre, intet se. Men følesansen fejler ikke noget.

– Det er en ubeskrivel­ig smerte. Den bedste måde, jeg kan forklare det på, er, at det føles, som om der er en, der forsøger at presse en knytnæve ud igennem dine øjne, siger en nedslået Brian Jeppesen, da Ekstra Bladet taler med ham, den dag han skulle have været opereret.

Komplicere­t operation

Ikke overrasken­de havde han set frem til at lægge sig under kniven hos lægerne på Aarhus Universite­tshospital.

Det føles, som om der er en, der forsøger at presse en knytnæve ud igennem dine øjne

– De skulle have opereret en pacemaker ind i min brystkasse. Den skulle kobles til nogle elektroder, der ligger oppe under nakkehvirv­lerne. Med strøm skulle nerverne stimuleres, og det skulle hjælpe på min hovedpine, siger Brian Jeppesen.

Som følge af sine voldsomme anfald af hovedpine har Brian udviklet kroniske smerter.

– Det var en spand koldt vand i hovedet at få operatione­n aflyst. Nu går der mindst 100 dage mere med til tider ulidelige smerter.

Brian Jeppesen har foreløbigt fået at vide, at han får en ny indkaldels­e inden 1. juli. Hvornår selve operatione­n vil ligge, har han dog ikke fået nogen garantier om.

– Jeg kan godt forstå, at det er vigtigere at redde liv, end det er at kurere en hovedpine. Men det er næsten ulideligt at tænke på, at der

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark