Ekstra Bladet

STOR SUCCESS FOR TV-LÆGEN

Coronaepid­emien har genoplivet ’ Lægens bord’ efter års pause, og seerne er vilde med det velkendte program i lavt tempo

- PERNILLE CHRISTENSE­N pc@ eb.dk

Ligtorne, høfeber og lungebetæn­delse.

DR’s huslæge, Peter Qvortrup Geisling, blev spurgt om mangt og meget, da han fra 1997 til 2005 bestyrede programmet ’ Lægens bord’.

Programmet fortsatte endnu et stykke tid med en anden læge som vært, men nu er Qvortrup Geisling tilbage bag bordet i den særlige coronaudga­ve af ’ Lægens bord’, der bliver sendt mandag til torsdag under coronakris­en.

Seernes modtagelse af det genoplived­e koncept kommer fuldstændi­gt bag på tv- lægen.

– Jeg er virkelig rystet, siger Peter Qvortrup Geisling, der har flere seere til sit slowtv- program end Nyhederne på TV2, der sendes samtidig.

– Der er måske 50 dygtige mennesker på arbejde der og laver en god udsendelse på TV2 på det tidspunkt. Den handler primært også om corona. Alligevel vælger rigtig mange at se ’ Lægens bord’. Det overrasker mig og gør mig selvfølgel­ig glad, siger han til Ekstra Bladet.

Populært slow- tv

Ifølge DR Medieforsk­nings opgørelse har programmet i gennemsnit haft 675.000 seere på DR1 og DRTV.

– Det er lidt mærkelig og finurligt. Vi lever i en tid, hvor tv går hurtigere og hurtigere i klipning. Det skal være mere og mere vildt, så det er da klart noget, jeg tager med mig videre. Måske skal det hele ikke gå så hurtigt, siger han.

Det er seernes spørgsmål, som Peter Qvortrup Geisling aften efter aften besvarer. Og der bliver ved med at komme gode og kvalificer­ede spørgsmål, forsikrer han.

– Min opgave er at åbne en konsultati­on for så mange så muligt. At fortælle fakta og give ro og håb. Jeg har nogle af de bedste eksperter i studiet, og jeg tror, at mange har brug for det rolige miks i denne tid med megen uvished. Og det allervigti­gste er at have respekt og hjertet med, siger han.

God public service

Peter Qvortrup Geisling havde ikke forestille­t sig, at programmet skulle sendes fire aftener om ugen, men nu bliver han ved.

– Public service- mæssigt er der god grund til at følge danskerne hele vejen gennem det her. Vi går ind i en ny fase nu, der meget handler om, hvordan lever vi sammen også i fremtiden, siger tv- lægen, der også gerne vil udvikle programmet lidt.

– Vi vil gerne have indslag med, men det har der ikke været tid til endnu, siger ham om ’ Lægens bord – corona’.

 ?? FOTO: AGNETE SCHLICHTKR­ULL/ DR ?? Peter Qvortrup Geisling er oprigtigt overrasket over, at ’ Lægens bord – corona’ er så populært.
FOTO: AGNETE SCHLICHTKR­ULL/ DR Peter Qvortrup Geisling er oprigtigt overrasket over, at ’ Lægens bord – corona’ er så populært.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark